Lábhoz…

Amikor valaki olyan veszi kezelésbe a kutyát aki ért hozzá… arról mindjárt kiderül, hogy ért hozzá vagy sem. Főleg PrezLeevel, aki teccik nem teccik valljam csak be szépen, hogy egy rém elkényeztetett kutya. Na nem annyira rém, de azért eléggé el van kényeztetve. Ma véletlenül találkoztam valakivel, aki kutyákkal foglalkozik.  Ő még nem látta a kutyámat, szemrevételezés után megállapította, hogy  “nem egy csúnya kutya”… igen, itt szúrós szemekkel néztem, kissé félre fordítva a fejemet, hogy a nemtetszésemet minél jobban kifejezzem… mert, hogy lehet ilyen szavakat használni a LEGSZEBB kutyára??? Na de sebaj, elnézzük neki, mert ezek szerint ő is valamilyen formában a “szakértőkhöz” tartózik… és mint tudjuk a szakértők .. eh mindegy…

Végül kezelésbe vette egy picit PrezLee-t. És megmondom előre, hogy mindez az ebkutyának nem igazán tetszett… vagyis mégiscsak hogy jön az képbe, hogy egy neki idegen őt ráncigálja és vigye jobbról balra. Tiltakozott is a lelkem, nekem meg dagadozott a májam, hogy … még egy “szakértőnek” is icipici gondot okoz az önfejű drágaságom… végül igen, meg kell mondanom, hogy a tiltakozások ellenére PrezLee ma megtanulta a “lábhoz” alapelveit szinte seperc alatt… persze azért volt egy incidens is, ugyanis nagy sunyín megcsípte a kezét egy adott pillanatban, azt is hátulról támadva. Persze, ok nem volt helyén való, de valahol mégiscsak engem a büszkeség töltött el, hogy  ne tessék kérem kukoricázni az ebbel, mert van neki elég esze ahhoz, hogy visszapattogjon… A végső “ítélet” azonban mégis kedvező. Ugyanis megkérdezte, hogy ki foglalkozott még a kutyával, mert látszik rajta, hogy hát… jól mozog és egy csomó mindent tud 😀

Erre meg  nem is kell mondanom, hogy már készültem szétpattanni a büszkeségtől, mert rajtam kívül senki nem foglalkozott őkelmével és hogyúgymondjam hát nem lehet azt állítani, hogy tökéletes de végül is a dolgokat aránylag jól alapoztuk meg. Hát lehet erre nem büszke lenni???

A gyakorláshoz kaptunk kölcsön egy érdekes, nagyon vékony láncszerű, de mégsem lánc hanem összefont akármiből levő nyakörvet… ezzel még gyakoroltuk, és hihetetlen, de PrezLee remekül jött VELEM is lábnál. Na be kell szerezzek neki egy ilyen “divájszt”, mert a szúrós izés vastag akármi nem is néz ki olyan szépen … és nem is olyan hatásos. De ez… hát el voltam ragadtatva…. sajnos holnap vissza kell adjam, és a másik sajnos, hogy egy ilyen láncocska… 30 eurónál kezdődik :O… ÓÓÓÓÓ… na valahogy megoldjuk ezt is.

De olyan szép volt nézni, ahogyan azzal a vékony, (nagyon vékony) izével fél kézzel lehetett irányítani a kutyát!!! Mintha csak úgy ment volna vezényszóra… igaz, ez amolyan azonnali hatást okoz amikor helytelenkedik. Na ennyi.

Minden vélemény számít!