Házőrző

Rég nem jelentkeztem 🙂 PrezLee házigazda lett, hatalmas birtokot őriz jelenleg.

Igazából a harmadik képen látható oszlop sorig az övé a terület, meg felfele is, meg hátul is van ami nem látszik, de ő leginkább kerítéstől kerítésik veszi komolyan. Ámbár az utóbbi napokban már hevesen elkergette az erre kószáló csókákat is a kerítésen kívülről. Azon kívül, hogy néha igen hevesen védelmezi a birtokot, és jó hangosan ugat… minden rendben van vele. A költözés viszontagságait nehezen vette.Ide érkezésünk első napján azt se tudta melyik lábára álljon, nem lehetett levakarni, minden másodpercben mindenhova követett. Másnap még nagyobb meglepetés érte, mert ismét pakolászás következett, így PrezLee uraság jobbnak látta a kocsiba feküdni, ami a ház előtt parkolt nyitott ajtóval, nehogy lemaradjon az esetleges utazásról. Mikor elveszettnek nyilvánítottam és keresésére indultam még ő volt felháborodva, hogy miért tessékelem ki a kocsiból. Harmadnap sem volt egyszerűbb, ugyanis ismét ki meg be pakoltunk és hurcoltunk minden félét. Úgy egy hét után kezdte elhinni, hogy mégsem hagyjuk ott sehol.

Nagyon érdekes jelenségek figyelhetőek meg. Családtagokat messziről felismeri, annak ellenére, hogy apóssal életében úgy négy vagy ötször találkozott csak. A minap mikor erre járt, a házhoz vezető útra térve a kutya csak csóvált ezerrel egy vak hangot ki nem adott volna és azt se tudta, hova legyen örömében. Hétvégén sógorék látogattak meg, őket is örömmel fogadta. Azonban a gáz szerelők mikor megérkeztek nem mertek kiszállni a kocsiból őket ugatva fogadta. A szomszédot  ki nem állhatja, veszettül rohan a kapuhoz és ugat, a feleségét úgyszintén. A fehérnép bejön (mert pofátlan), akkor már nem bántja, de a pasit nem hinném, hogy beengedné. A férfiakkal sokkal bizalmatlanabb mint a nőkkel.

Amúgy fél éjszakát kint alszik tartózkodik. Aludni nem alszik, de mi sem, mert ő kérem szépen házat őriz. Minden neszre hevesen ugat. Szerencsére a szomszédok jó messze vannak, de mi azért hallgatjuk a koncertet és reménykedünk, hogy mégiscsak beleszokik. Általában a hetedik nyolcadik ébredés után megunom és betessékelem a lakosztályába. Még szokott morogni egy sort, de arra már lehet aludni. Napközben meg totál bárgyú és szinte végig alszik.