Alagút

Offtopic és mégsem, mert ha mégis elkészül az alagút akkor el kell innen költözni, természetesen PrezLeenek is… Szóval érínti az ő életét is.

Az érdekes ebben az egész alagút historiában, hogy még a helyi választások előtt kezdődőtt el az egész alagút mese.. Akkor nekifogtak és mindenféle fúrásokat végeztek és megvalósíthatósági vizsgálatokat. Vagyis elhelyeztek egy nagy halom városi pénzt a megfelelő cégek zsebében. Mindenki nyert, kivétel a város lakossága aki mindezt fizette… Első perctől lehetett hallani pro és kontra véleményeket, egyesek szerint hatalmas marhaság (szerintem is) mások szerint de jó! Marhaság és ráadásul nem azért mert el kéne innen költözzek, hanem mert egy nagy kamu az egész, és ahelyett, hogy azt igyekeznének megoldani, hogy a forgalom ne a központ fele haladjon, hanem elkerülje, ne is jöjjön be, az okos tanácsosok adnak még egy útvonalat ahol minden torlódhat… Aztán a jól kigondolt terv egyszerűen hetente változik valamit. Egyszer hol itt indul, hol arréb, vagy a város központjához közelebb, vagy még kintebbről, de tény, hogy változik.

Namármost kérdem én, nagy naivul… amikor ezt a “szenzációs” tervet kiagyalták, amiben 16 házat le kell bontani az alagút érdekében… arra egyáltalán nem gondoltak, hogy az itt lakó emberek tiltakozni fognak? Mégiscsak fura nekem. Jó jó értem én, a város érdeke meg egyéb ilyen illuzórikus nép etetés… de azért arra számíthattak volna, hogy az itt lakókat nem lehet csak úgy egy külvárosi lakás értékével lerázni. Egyesek boldogan ülnek a babérjaikon, ki van adva a házából egy két üzlethelyiség, na az most nem lesz boldog ha valamelyik negyedben lesz egy 2-3 szobás lakása… mert eddig flottul élt abból, hogy dölt a pénze a központban levő üzlethelyiségéből és az tény, hogy nem fogja hagyni magát bármekkora városi érdek is legyen.

A szomszédaim már egyenesen elkezdtek pánikolni. Az újságírók, a TV megjelent itt is, hogy jaj mégis mit szólunk hozzá? Na én nem szóltam semmit, utálom a közszereplést és az újságírókat is, mert csak por hintenek az emberek szemébe a szenzációhajhászásukkal.. Meg valami csoportosulás is keletkezett… hogy “megvédjék” az érdeküket. És mi volt a polgármesteri hivatal válasza???? 😀 hogy keresnek más megoldási lehetőséget!!!

Elfog az udor és az utálat. Mert ha egy terv annyira komoly, megfontolt és reális mint amennyire állítják, és tényleg annyira fontos lenne a városnak, akkor mind tiltakozzon az a pár ember, mert a terv ugyis meg lesz valósítva. Természetes, hogy a tiltakozás miatt valószínűleg többet kapnak a tiltakozok, de a tervet HA ANNYIRA JÓ nem lehet egy kis felháborodással és egy kérvénnyel leállítani. Miért ilyen hülyék az emberek, hogy egy ekkora választási maszlagot így bevesznek? És persze ez csak azok az emberek akik valamilyen színten direkt éríntve vannak az alagút tervétől… mert még nem esett szó azokról akik csak majd használni tudnák az esetleges alagutat… Ők is be vannak indulva, egyrészt az a véleményük, hogy de jó terv, mert egy kettő eljut a város másik végére, a másik oldal meg fel van háborodva, hogy marhaság.

És így szépen eljutunk oda, hogy senki sem azzal törödik, hogy a városban millió megoldatlan egyéb probléma van… hanem az alagúttal van elfoglalva. Vicces ahogyan az egész tömeget hülyíteni lehet és ahogyan az emberek hajlanak arra, hogy ekkora maszlagot símán bevegyenek és lenyeljenek… a terv kiagyalói és “végrehajtói” meg gazdagodnak meg.

Hozzászólás