A házőrző dobermann

A házőrző dobermann kérem nem játék! Nagyon komolyan veszi a feladatát és képes hevesen megugatni illetve megmorogni a nem létező képzeletbeli ellenséget is, ezennel a békésen dolgozó emberek nyugalmát rettenetesen megzavarva. Igen, ez PrezLee. Kicsit túl komolyan veszi a feladatát, de azt hiszem inkább csak megjátssza magát.

Ma két kislány ment felfele az úton. Épp kinéztem, PrezLee akkor ébredt fel mély napozó álomból és meglátta a gyerekeket. A gyerekek is meglátták PrezLeet. Köztük persze volt egy kerítés is. A gyerekek ahogy mentek felfelé mind néztek hátrafelé, gondolom féltek nehogy kimenjen. És közben kissé látszott rajtuk, hogy félnek is valamennyire.

Ez a komisz dög meg azonnal kapcsolt, hogy ő az úr a terepen és direkt ment megijeszteni a gyerekeket. Na nem nagyon, de olyan kis hülye gyerekként eljátszotta, hogy “itt én vagyok az úr”… Nekifogott ugatni, kettőt szökkent és utána vigyorgó pofival jött felém és vette tudomásul, hogy biza a gazdi látta a nagy hőstettet. Persze kicsit megdorgáltam, hogy ejnye meg bejnye, ezt is elkönyvelte mint valami pozitív visszajelzést majd méltóságteljesen visszafeküdt a pokrócra.

Valami tíz percig nyugodtak voltunk majd ismét lejátszódott ugyanaz a jelenet. Most valami szekér ment el, azt kellett megugatni.

Végül annyira belejött, hogy önként kirohant tíz percenként, ugatott kettőt, majd mint aki jól végezte dolgát elégedettel feküdt vissza a helyére.

Látszik, hogy Győző igazi falusi kutya 😀 Őt ezek a “normális ház körüli zajok” kicsit sem izgatják, ő csendben alszik valami árnyékos helyen 😀

Hozzászólás