Nem bízom benne!!!

Nem bízom benne! De nem ám! Olyan huncut ez az eb, hogy az szőr nyű! Kimentünk ma a Hojá-ba. Meglepően sokan voltak. Még csak péntek délután volt. Nem volt kedvem tovább menni a kocsival, örvendtem, hogy megúsztam a dugót. Mert nincs annál pocsékabb mint várni  és araszolni a kocsi sorban, amíg kijut az ember a városból! Akkor inkább ezt a helyet választottam, és sétáltunk.

Mentünk mentünk jó sokat. PrezLee pórázon volt jó sokáig. Egyszerűen nem merem elengedni. Nem azért mert jaj megesz valakit… hanem simán csak a cirkuszt szeretném elkerülni. Ő olyan nagyon heves, hebehurgya, barátkozós. De mikor ránézek eszembe jut Shrek.  Na nem, nem olyan csúnya PrezLee. És Shrek se csúnya. Shrek csak nagyon zöld és a buták szerint ijesztő. Na ilyen PrezLee is. Másoknak tuti nem jut eszükbe Shrek! De hogy megijednek tőle az is biztos!

Mi? Hogy PrezLee nem zöld? ÓÓÓÓ!!! PrezLee NEM ZÖLD. PrezLee barna. És nem ogre, hanem dobermann. Szóval PrezLee, is ijesztő. Sok hozzá nem értő ember szemében meg egyenesen rém veszélyes is. Na ebben hasonlít Shrekre. Az is egy jószíű kedves teremtés. PrezLee is az. Csupán az emberek ezt nem tudják. És mikor elindul valakik fele az első reakció, hogy rémesen megijednek.  Ej, ha még visszahívható lenne… akkor sebaj, elindul, ugyis nagyon figyelek visszahívnám és ezzel minden le van tudva. De …. és itt a baj. PrezLee szeret “elgondolkodni” , hogy jöjjön, ne jöjjön??? Vajon csak hisztizik a gazdi, vagy tényleg oda kéne mennem? Meg ha megyek és csak megdicsér, minek is menjek oda??? S tétovázik egy adagot, majd lehet jön, lehet nem. Soha nem tudom eldönteni, hogy most fog-e jönni vagy sem… és hajlok arra, hogy meggyőződéssel állítsam, hogy “vész esetén” biztos nem jönne… mert ő olyankor megpróbál intézkedni…

Nagyon szeretem, hogy ennyire eszes, meg gondolkodik… de bevallom, hogy kb 100x könnyebb volt Tedivel. Vele bátran lehetett menni bármerre, ő nem akart semmit se elintézni, megoldani, megnézni, szétnézni.  Na most azt nem tudom, mert egyszerűen nem emlékszem már, hogy ő csak megkomolyodása után lett “normális” vagy azelőtt is normális volt… Mert ha megkomolyodás után, akkor még nincs semmi elveszve… Akkor PrezLee feje lágya is benőhet, oszt lesz ő is “normálos” eb… Ha meg nem 😀 akkor hamarosan megjelennek a fehér hajszálaim …

Na mindezt nem panaszként írtam.. hanem amolyan tanulságként… Akinek nem volt még dobermannja és ilyent akar, az tutira kösse fel a gatyóját! Mert hogy időnként “rémesek” tudnak lenni az is biztos!

3 thoughts to “Nem bízom benne!!!”

 1. Azért sok sikert és kitartást kívánok! Majdcsak benő a feje lágya az uraságnak 🙂
  Csak egy tipp: a jutalomfalattal vagy egyéb játékával próbálkoztál már?

 2. a jutalom falat az külön téma 😀 az egyetlen amire reagál az a Fornetti, sajtos. Próbáltam csipszet, kornflékszet, szárazkenyér típusú rágcsákat, édes bogyót, sós bogyót. Ja hússal működne, de a cél valami normálisabban szállítható jutalom falat lett volna…

  Egyedül a Fornettiért él hal. 😀 Ellenben az nincs mindig…
  De… és ezért sincs mindig nálam Fornetti…mert ha őkegyelme bekattan akkor bánatomban megehetem a Fornettit mert az se zavarja 😀 :D. Szóval szereti ő, de nem befolyásolható igazán vele.

  Sokat “javult” azonban utóbbi 2-3 hónapban. Fantasztikusan sokat.

 3. Nekem egy erdélyi kopó keverékem van, őt kiskorában úgy szoktattam rá, hogy visszajöjjön, ha hívom, hogy mikor messzebb ment, egyszer hívtam, ha nem mozdította a füle botját sem, elkezdtem egyre messzebb szaladni tőle, esetleg egyszer-kétszer szólítottam a nevén, és akkor elkezdett utánam futni, mikor utolért,adtam jutalomfalatot.

Hozzászólás