Milyen fajta?

Hát igen… ezt a kérdést egy páran nekem szegezték a napokban amikor sétálni voltunk. Mindig úgy kezdődött, hogy megmosolyogták, jaj de édes jaj de drága, mennyi idős, nagyon szép megjegyzések hangzottak el, természetesen nekem hízott a májam, és sokan megkérdezték milyen fajta… amikor mondtam, hogy Dobermann, egyesek visszahúzódtak, mások meg nem akarták elhinni. Ezek a mások között meg olyan is volt, aki szerint engem átvertek mert a Dobermann az fekete és ő biza tudja.

Eh nem vitatkozom én ilyenekkel, megvontam a vállam, és mondtam, hogy én így barnán is szeretem. 😀

Ellenben… nagyon jó, hogy barna. Mit bánom én higgyék azt hogy vizsla felőlem. Már az is egy előny az, hogy Barna és Dobermann és nem ugranak félre előle az emberek. Mint a Fekete Dobermannnak kinéző másik kutyával volt… Csak mert fekete és Dobermann….

Én igyekszem megérteni mindenkit aki fél a kutyáktól.  És nem is akarom rákényszeríteni senkire, ha én szeretem az én dolgom, ha x vagy y nem szereti az az ő baja, ellenben egyszerűen idegesítő amikor az ember azért utál, vagy fél egy fajtától mert mindenféle legenda kering róla. Mint a postásunk. Jó, mint postás gondolom egy néhány kutya már megkaphatta. Tudom, hogy a kutyának nem jó, hogy megkössem, ha jön a postás, vagy félrevigyem, de amikor láttam ennek az embernek a pánikreakcióját ezt láttam a legjobb megoldásnak.

Mondtam neki, kölyök, nem bánt ez senkit. NEM MERT Ő TUDJA. TUDJA, hogy Dobermann, és azt is, hogy pár év múlva meg fog bolondulni. Mondtam neki, hogy ez legenda, és, hogy hülyeség, de tovább nem vitattam.

One thought to “Milyen fajta?”

  1. Én is szánalmasnak és szomorúnak tartom, hogy milyen buta, hozzá nem értő emberek vannak. Nem lehet őket meggyőzni, hogy egy kutya olyan ahogy nevelik. Láttam már agresszív, harapós yorkit, de kenyérre kenhető Amerikai pitbull terriert is. Én is egy dobi szukát szeretnék Júniusban

Hozzászólás