Mi lesz a nagykutyával?

Nos ez volt a tegnap délután egy “paraszt” kérdése. Hogy hogy mi lesz a nagykutyával? Mármint Balázzsal? Semmi különös, tovább fog öregedni és élni amíg egészséges… ha beteg lesz és nem kezelhető akkor el lesz altatva. Ugyanúgy lesz sétáltatva mint eddig is volt, ugyanúgy fog kapni enni, azzal a különbséggel, hogy amint Győző is nő még egy kicsit, nem fog egyedül csámborogni séta közben. Ennyi és nem több.

Elképesztő, hogy ezek az emberek azt gondolják, hogy amiért van most egy új, kölyök kutya akkor a “régit” mint valami megunt levetett holmit szélnek fogjuk ereszteni… Mert mondjuk a dobermann, az ugye “városi kutya”, arról tudják, hogy valami furcsa “hóbórt” miatt beviszem a városba, és a szobában lakik, csóválják is is a fejüket, de ez mondjuk engem nem igazán érdekel… de az, hogy falun, két kutyát tartsanak az emberek nem is tudják elképzelni. A megoldás számukra meg tök egyszerű… meguntam, kidobtam, ha nem akar elmenni akkor  jól megdobom kővel esetleg egy bottal az oldalába is adok kettőt, oszt téma le van zárva.

Már nem első alkalom, hogy egyszerre több kutya van a háznál. Mert ugye sokáig ott volt Gödri, időközben megérkezett  Balázs, no és mikor erre jártam akkor Tedi is. Évekig voltak ketten és “haszontalanul” etették anyukámék mind a kettőt… tisztára “nemnormálisak, hiszen egy kutya is elég ahhoz, hogy felugassa a házat… minek is kell kettő”???? Nos kell, mert lett, és ha már lett akkor van és lesz amíg van. Ha kettő, ha három. Amelyik be van fogadva, az életre szól, nem 10 percre… nem amíg valamire jó.

És Gödri végül el lett altatva, mert epilepsziás rohamai voltak. De érdekes módon egyszer sem jutott eszünkbe szélnek ereszteni, mert beteg és “haszontalan” lett…és még ezek a lusta dögök mondják: két disznót lehetne tartani abból amit ez a két dög megeszik! Akik ráadásul eladták az összes állataikat mert “nem éri meg”, és most siránkoznak, hogy nincs semmijük, pénzük sincs, mert még dolgozni is lusták, hogy minden milyen drága a boltba… De a kertjük szanaszét, 2-3 éves gaz, semmivel nincs beültetve, és még azt sem termelik meg saját maguknak, amihez mondjuk nem kell olyan rengeteg sok munka… Anyukámék, a városi “bolondok” megtermelik a falatnyi veteményesbe a paradicsomot, paprikát, káposztát, zöldborsót, spenótot, salátát, hagymát…és erre a válasz az: könnyű nekik, minden megterem a kertbe. Szóval jó, hogy nincs puskám… mert néha elképzelem, hogy előszedném és pár golyót szétszórnák jobbra meg balra…

Hozzászólás