Kocsma V.2

Tegnap este nagyon borús volt az idő, és álltam gondolkoztam, hogy menjünk vagy ne menjünk, mert bőrig ázni nem akartam. Végül úgy döntöttem, hogy elindulok, és kerülő úton megyek, végig a malomárok mellett, majd onnan ki a Polgármesteri hivatal elé, Béketér és máris ott vagyok a kocsma környékén. El is indultunk, a vége az lett, hogy többet álltunk mint mentünk, mert PrezLee nagyon húzott. Mégsem lehet az, hogy arra menjünk amerre ő akar, így kontráztunk egymásnak rendesen. Egész úton … egyszer pisikált és láss csodát csak három lábon állt… igaz, hogy valami nagyobb gaz volt a negyedik lába környékén, lehet csak amiatt nem tette le a negyedik lábát, de akkor is, ez volt az első három lábon való pisikálás!

Na tovább baktattunk, rettenetesen lassan haladtunk, majd egy gazdátlan, de nyakörves kutya jött át a másik oldalról, megszagolgatta, majd tovább állt… még szerencse, hogy kölyök és nem kezdett el balhézni vele… előre irtózóm majd ezektől a találkozásoktól… főleg amikor a hülye rendeletek miatt az enyémen elméletileg kéne legyen szájkosár… hát lesz, a pórázára akasztva és büntessen meg aki ellenőrzi nem bánom, de azért azt se fogom hagyni, hogy ilyen esetekben egy szájkosár miatt még csak meg se tudja védeni magát! Remélhetőleg nem lesz olyan aki kezdeményezi a balhét… de akkor is, biztos lesz alkalom, hogy itt ott verekedés tőr ki.

Egy olyan óra alatt elértünk a kocsmáig, ahol a többiek, ez alkalommal kevesen, a teraszon ültek. Igen ám de hideg volt kint, így szó esett, hogy menjünk be. Nagyon kellemes meglepetésemre, nemcsak hogy beengedtek a kocsmába, hanem PrezLee kapott először vizet… mi meg a sörre várhattunk egy kicsit, de őkegyelme instant ki lett szolgálva. Annyira de annyira kellemesen meglepett ez a hozzáállás, hogy nem jött, hogy elhiggyem.  Ilyenről hallottam külföldön, de hogy itt, Kolozsváron megtörténjen velem, no erre nem számítottam.

A Kocsmázás V.2 kicsit nehezebben ment mint az előző…PrezLee az első 10 percben nem találta a helyét és már már azon voltam, hogy indulok vissza mire lecsillapodott és rendes kocsmázó kutya módjára lefeküdt az asztal alá és elaludt. Végül teljesen probléma mentesen zajlott a tegnap esti kiruccanás.

Hozzászólás