Hazajöttünk

Hogy mennyire jól tippeltem az úttal! Kb egy órával később indultam mint nagybátyám, aki a “rendes” úton jött… én meg engedve hóbortomnak, a kerülő utat választottam. Megsaccoltam,hogy ha csütörtökön annyian igyekeztek ki a városból, valószínűleg, ma vasárnap majdnem ugyanannyian igyekeznek vissza.

Egészen kellemesen végiggurultunk a kanyargós úton, még csak rallyzhatnékom se volt, azt hiszem az út nagy részét 60-al tettem meg,  és mégis hamarabb hazaértem mint a 10 kilométerrel rövidebb utat választó nagybátyám.

Jó hír, elhaladtam az egyes számú görkoris hely mellett is, van rendes “utcai” világítás… 😉

PrezLee egészen hepciás volt ma. Egy adott pillanatban ebéd után bent lézengtem a lakásban, ő a drága bejött, mert ugye neki szabad,  és akkorát visitott a fülembe, hogy az jaj csak na! Érdekes, hogy az ugatásnak hányféle hangszintjét tudja produkálni. Ha “támadólag” ugat, akkor mélyen és keményen, tényleg ijesztően ugat. Ha csak vakkantgat, akkor egy fokkal magasabban. Aztán van a figyelmeztető ugatás, ez amolyan hangoskodás ezerrel, olyankor be nem áll a szája, amíg nem mondok valamit.  És vannak az ilyen kényeskedő hisztis nagyon magas hangú ugatásai… Ezek a legidegesítőebbek. Mint valami nyálas kisasszony!

Még mikor kiértem Győzi mint valami irdatlan nagy mackó jött üdvözölni, majd mindenképpen játszani akart. Meglökdöstem, bökdöstem, gyurmáztam. “Rémesen” hatalmas egy állat lett, de az igazi méretei csak akkor  tűntek fel igazán, mikor elmentünk apukámmal és a három ebbel ebéd utáni egészségügyi sétára! Jó 25 centivel magasabb mint Balázs, és olyan 10 centivel veri PrezLeet is. És amekkora nagy, olyan melák.

A tekergés alkalmával volt egy baleset is… PrezLee rohant mint szokása, Győző meg gondolta, hogy na most elkaplak , mikor megállt a veszettül rohanó PrezLee előtt. Mindkét kutya nyekkent egyet, a földön találták magukat, apuval feljajongtunk egyet, és néztük, ha Győző feláll! Aztán mikor sántikálás nélkül felkecmergett és kómotosan odébbállt… felszusszantunk. Nagyon nem hiányzott volna még egy csonttörés Melák úrfinak! Mert PrezLee… ó, hát ő nagyon kemény fickó! Esett ő jóval nagyobbat, csúszott a betonon is másfél métert és semmi baja nem lett…

Hozzászólás