Alapvető emberi jogok

Ma úgy érezem ebben sértettek meg. Méghozzá nem is egyben…

  1. Személyes szabadsághoz való jog
  2. Személyes biztonsághoz való jog
  3. Szabad mozgás és a tartózkodási hely szabad megválasztásának joga

Személyes biztonság ugye nem kell magyarázat, doberman őrző védő fajta. Jó na ezt viccből említettem meg de végül is felhozhatom nem? Mert ha én kutyával érzem magam biztonságban a városban akkor a személyes biztonságomhoz való jogot így tudom gyakorolni.

Ellenben az 1 és 3 pont igencsak meg lett sértve. Felháborítónak tartom ami történt és ez kicsit sem vicces, hogy 2009-ben, rám szól két zsandárm, hogy … mit keresek az utcán a kutyával!!! ez nem sétáló hely és húzzak el de gyorsan. Hogy mi van?

Szerintem láthatták hogy igencsak nagy “mi van?’ angolra lefordítva WTF WTF, és nem is akármilyen hanem very big WTF (WHAT THE FUCK) jelent meg a képemre kiírva mert felhúztam szemöldököm,  egy hehe de jó vicc típusú vállvonogatást ejtettem meg, majd ellenőriztem, hogy ebem jól meg legyen kötve, és MÉG CSAK AZÉRT IS és még annál is inkább bementem a boltba megvásárolni amit még kellett.

Sétáló hely? Ki a fészkes fene sétált? Mert a séta az, amikor az ember andalogva cammog. Mi meg ráadásul siettünk is. Félretéve a viccelődést, komolyan mondom becsületes hányinger fogott el úgy az ország, mint a hatalom de főleg a város és a kicsit hát khm sajátos törvényértelmezés miatt. Mert legyen bármiféle helyi határozat, nehogy már ne legyen jogom jönni menni a városban kutyástól, mindaddig amíg betartom amit megkövetelnek tőlem: kutya beoltva, féregtelenítve rendesen, szájkosár feltéve, pórázon vezetve, zsebembe egészségügyi könyvecskéje, személyi igazolvány, zacskó.  Ja… elfelejtettem nem volt nálam egyszerhasználatos kesztyű, kislapát és kisseprű. Mert helyileg igen kérem ezt is kéne cipelni. Ezen kivűl ha most megmondom  hol csókolják meg akkor ugye a rossz én vagyok? Na de igen ott és akkor amikor én mondom.

És persze, zsandárm elvtárs is nagyon tisztában kellett legyen azzal, hogy csak megfélemlíteni próbál, mert ha olyan nagyon “jogtalanul” jártam volna el, nem hinném, hogy tovább ballagott volna. Utálatosak és undokok minden esetre.

Hozzászólás