Újság

A minap jelent meg az újságokban valami hír, miszerint egy rotti megharapott egy kisgyermeket. Pontosan nem lehet tudni mi is történt, és miután az első két-három újságcikket elolvastam elment a kedvem tovább kutakodni.

Nagyon szomorú és sajnálatos dolog, hogy egy kutya megharapott egy gyereket. Legyen az bármilyen kutya.  És a gazda felelőssége ezeket elkerülni. A szülő felelőssége pedig, hogy vigyázzon a gyerekére. De megtörtént. És balesetek történhetnek, mert furamód, tetszik nem tetszik az egész élet igencsak törékeny, ás állandóan mindenféle veszélyeknek vagyunk kitéve. Ja és még azt is mondják egyesek, bár hiszi a csoda, hogy az élet igazán egy halálos kimenetelű, nemi úton terjedő betegség… De persze sose halunk meg… sej haj…

Nagyon drukkolok a gyereknek, hogy gyógyuljon meg.

Felháborodásom ellenben az újságoknak szól. Annak, ahogyan abban a szent percben szenzációt kovácsolnak belőle… és mindent összefirkantanak, csak minél véresebb és szörnyűbb legyen a “sztori”… egyikben még azt írják, hogy a szülök és a gazdi ismerték egymást, beszélgettek, a másikban, hogy magára hagyták a gyereket és a kutyát, a harmadikban, hogy kiszaladt az udvarról és egyből támadt… vagyis… senki nem tudja pontosan mi történt. Mert nem a reális sztorit mondják el.

A sérülések is egyik cikkben halálosak, a másikban veszélyesek, a harmadikban még a gyerek fejét is leszedte a kutya, csak sikerült visszavarrni, túlzások és túlzások, közben lehet nem is harapta meg épp olyan jaj de nagyon mint ahogyan leírják.

Az újságcikkek mellé persze illik sokkoló vizuális elemet is tenni… hadd legyen minél ijesztőbb és látványosabb a dolog. Totál bevadult kutyafejet pakolnak oda, mindenhol fogak és mindenfele csorog a nyál. Ez kell a népnek, így maximálisan lehet hülyíteni a bandát, ráadásul megint elkezdődik a kutyák elleni hiszti … mert 1 kutya véletlenül megharapott 1 gyereket.

Ne tessenek félreérteni. Tragédia, és szomorú, hogy ilyenek történnek. De ez a szenzáció hajhászás teljesen gusztustalan már.

Ja és akkor jönnek a szakik… hogy “neveléssel elkerülhető lett volna”… persze erre azt szokás mondani, hogy  “ha a kiskutya nem sz@rna kihasadna”, meg azt is, hogy ha a “nagynénémnek… farka volna, nagybátyám volna”. Ez a sok ha meg akkor …  csakhogy egy szaki véleményének is helyet adhassanak. Mert minél több szakival fűszerezik meg a cikkeket annál hihetőbb…

Vajon az, hogy a kocsik minden nap ezreket mérgeznek, több tíz embert ütnek el miért nem okoz általános felháborodást? Reális statisztikákat kéne nézni és menten kiderül, hogy a kocsikat be kéne tiltani, mert túl sok életet ontanak! Ugyancsak statisztikailag a kutyák IGENCSAK keveset… Sakkor???

Ja a kocsibaleset már nem szenzáció. Már nem lehet eladni az újságot mert a gyalogátjáron elgázoltak egy gyereket…

Ja… 😀 megint csak ne tessék félreérteni… kocsim is van 😛

Hozzászólás