Szombat este

A hétvégére nem alakult semmi kiruccanás a városból, így megejtettük a már régóta esedékes találkozást Rékával és Zsolttal. Már legalább három hete szó volt róla, hogy ejsze ideje lenne leülni egy két sör mellé, de mindig másképp alakult. Most végre ez is megtörtént. Ezer esztendeje nem láttam őket, a kislányukat meg csak pár napos korában!  Amolyan véletlenszerű kutya-baba találkozó alakult ki ismét.

Mi valamivel hamarabb értünk oda, és bár tudtam, hogy abba a vendéglő-kocsmába lehet vinni kutyát a teraszra (már voltunk ott más kutyájával), mégis úgy tartottam illedelmesnek, hogy előbb megkérdezzük. így is történt. Tibi előre ment, én PrezLeevel megálltam az utcán és vártuk az “ítéletet”… ami kis fintorszerűséggel végül is “igen” volt. Letelepedtünk egy sarok asztalnál, majd mikor láttam, hogy a pincérnő oda és vissza van PrezLeeert, megsimogatta meg tutujgatta, vettem a bátorságot és kértem neki egy kis vizet. Kapott is. De ezután fogok vinni magammal valami ivásra alkalmatos tálikot és egy flakonba vizet is, mert egyszerűbb… itt nem voltak felkészülve arra, hogy egy kutyának adjanak vizet…de végül találtak valamit és PrezLee mint a szomjhalál szélén álló bekebelezte az egészet.

Nagyon szépen megköszöntük, majd elnyúlt az asztal alatt, mint egy rendes kocsmázós eb.

Miután megérkeztek végig nyugisan ült az asztal alatt egy ideig, majd megunta. Voltunk egyet pisilni is, még egy kicsit ült, majd kissé nyugtalankodott, felmászott a padra mellém, rágcsálta a pórázát, de egyáltalán nem volt komoly “helytelenkedés”.

A sörözés után felcammogtunk egy ismerősig, valami papírokat elvenni. Itt nem igazán vannak oda ás vissza az állatokért a lakásban, bár az állatokat szeretik, és mivel csak pár percet kellett várakozni nem mentünk be. Mert az egy dolog, hogy én szeretem, de hát nem akarom én senkire se rákényszeríteni a kutyámat. Nem meghívott vendégek voltunk speciel említéssel, hogy hozzátok a kutyát is, véletlenül alakult így.

Visszafele jövet kettesben várakoztunk az üzlet előtt, az üzletes bácsi meg kijött megnézni a kutyát. Ebből a boltból szoktunk vásárolni rendszeresen, a bácsi meg ismer… No ezután semmi említésre méltó nem történt, hazajöttünk.

Hozzászólás