Rengeteg ujdonsag

Sajnos ezen a gepen nincsenek ekezetek, ugyanis nem vagyok otthon. Mar tegnap muszaly volt kijonni falura, bar ugy terveztuk, hogy mindez szombaton fog megtortenni. De hat vannak dolgok amiket az ember nem tud kiszamitani es szukseg volt itt rank…

Amiota kijottunk rengeteg ujdonsagot tapasztalt PrezLee urfi. Tobbek kozott talalkozott Balazzsal a kb 8 eves nemet juhasz keverekkel. Hat ettol a talalkozastol kisse tartottam, mert Balazs Ur kisse mogorva is tud lenni es nem tudtam hogyan reagal egy ekkora es ilyen pimasz kolyokre mint Prezlee. Szerencsere ott volt edesapam, aki folott o a nagyfonok, igy amikor nagyon csunyan kezdett morogni akkor volt aki raszoljon. Azonban a Balazs viselkedese is 100% ertheto volt, ugyanis ez a kis “mocsok” a sajat hazaba akart bemenni es ott a haz bejaratnal kezdett neki ugatni meg jatekra hivni. Termeszetes hogy az vicsorgott es morgott neki, ez meg mint aki suket is es vak is tovabb vakkantott es ugrabugralt elotte…

Kicsit kesobb kivittuk mind a ket kutyat setalni. Semleges teruleten mar nem volt egyaltalan semmi baja a kiskutyaval, nem is akart jatszani vele, hanem teljesen figyelmen kivul hagyta. Amikor a kicsi melle caplatott o ket lepessel jo par meterrel odebb tudta magat, ahol nekifogott nagy barany modjara bekesen szaglaszni.

A seta is teljesen ujdonsag volt, es jelenleg abbol allt, hogy kimentunk 3 haznyit, kiertunk a mezore, es itt kb 10 percnyit setaltunk, mert ezutan kezdett latszani rajta hogy akadnak ossze a hosszu vekony labai es alig birja magat. Ekkor hazafordultunk.

Persze alig telt el kb egy ora o megint talpon volt es kezdodott minden elorol….megint heccelte a nagykutyat, mignem szerencsere megoldottuk a dolgot ugy, hogy o az egyik kertbe, a masik kutya a haz masik oldalan levo kertbe maradt. Nem igazan attol felek, hogy nagyon bantotta volna a kiskutyat, hanem attol, hogy Balazs egy kicsit morcos mar, es nincs is szokva az allando nyaggatassal, jatszani se szokott mar, es kicsit durvabban utasitotta volna rendre a kis szemtelenseget.

Utana hallgattunk dorgest majd huztuk a rongyot az esoben, talalkozott a kecskekkel, es rakezdett cipoket lopni. Megint egy alvas kovetkezett, majd elmentem a boltig es persze vittem magammal. Az amugy 15 perces utat (oda-vissza) tobb mint felora alatt megjartuk, mert mindent meg kellett nezzen, szagoljon, es neha neha vissza akart terni. A neni meg kint volt a bolt elott, igy megkertem szepen hozza ki a soroket es udotot amit vasaroltam, ne kelljen meg kint hagyjam a bolt elott…A kesobbiekben itt falun ez 100% problema mentes lesz, ugyanis kobor kutyak aligha vannak, es  a faluban levo emberek 97,5% rettenetesen fel a kutyaktol… nehany mar most fel, a 10 hetes csetlo botlo doberman kolyoktol, mi lesz mikor teljes mertetben fog mutatkozni??

Nem beszelve arrol a “hisztirol” amit a hosszabb fuszalaknak rendezett! Kb felorat rohangalt korbe korbe es itt ott fube harapott majd kezdte elorol! Az ejjel nem mertem a konyhaba hagyni, mert mivel eloszoba nincs, hanem az udvarrol egyenesen  ide kell belepni, hat itt van a cipoknek egy helye. Illetve ugye ok nem tartnak bolond kiskutyat a lakasba, igy mindenfele egyeb is van ami veszelyforras lehetne… kabelek, mosogato-mososzerek, egyeb vegyszerek, es persze a cipok tomege. Igy a szobat veszelytelenitettem, es az agyunk vegebe helyeztem a pokrocat.

Mivel hulla faradt volt, azt hiszem reggelig egy helyben aludt, szerintem meg megfordulni sem volt ideje…Egyszer sem mocorgott, vagy legalabbis nem annyira hogy felebresszen. Ellenben reggel ugatasra ebredtem…

de ezt kesobb

Hozzászólás