Reggeli szórakozás

Reggel szépen elaludt a vekkerem… késett, nem volt pontos! Ugyanis nem pontban hét órakor kezdte az ágy körüli táncot, hanem hét óra 18 perckor! Elég érdekes ez a “tánc”, mintha tudná, hogy nem szeretem amit művel, de mégis minden reggel ezzel kezdődik. Vagyis pár kör a szobába, majd nyafogás, erre már általában megébredek… csak nem eléggé.. de ő a változást már észreveszi, és akkor odajön az ágyhoz. Általában reggel nem szokott két lábbal felugrani, hanem csak keresi a kezem-lábam és megnyal. Természetesen erre minden kilógó végtagomat visszarántom a takaró alá, akkor a fejemet keresi, jó nagyot szuszog a képembe, mielőtt meg puszi lenne a vége az is a takaró alá kerül… majd kidugom a lábam… akkor az ágy végébe szalad nyalint egyet de igyekszem közbe már mielőtt ezt elérni behúzni a lábam és kidugom a kezem… így PrezLee párszor ugrál a kezem lábam közötti távolságon és néha belendül, ugrabugrálni kezd, még szökken egyet, megharapja a takarót… szóval már nem lehet szó alvásról.

Ezután kieresztem az udvarra, most hogy ketten vannak mind a kettőt… És nekifogok öltözködni. Egészen jól megszokta, hogy a pórázt mutatom neki akkor máris jön. Felcsatolom a pórázt és elmegyünk egy reggeli sétára. Igazából csak azért van a póráz, hogy szokja… itt nem kéne egyáltalán, de akkor hogyan tanulja meg?

Ma reggel nagyon vidám kedvébe volt a lurkó! Kimentünk, egy kis lábhoz, pár lépés szaladás, majd elengedtem… elvégezte a dolgát és ezután formálisan “bekergült”… elindult felém, kicsit hörögve, de úgy mint akit kerget a tatár, majd előttem hirtelen fék, felugrunk gazdira és a következő irányba rohanunk tovább… Felhagytam mindenféle megfékezési kísérletnek, mert egyszerűen annyira élvezte a rohangálást, hogy csak nézni tudtam. Gondolom az enyhén még nedves fű váltotta ki belőle. Tiszta mosoly volt az képe.

Végül csak megunta a körbe rohangálást, de ekkor jobb szórakozás után nézett… mégpedig a felsőm ujjának a ráncigálása volt ez… No hát ezt biza nem engedjük meg neki, és kiegyeztünk, hogy a pórázt cipelheti visszafele. Ha ez történik, olyan büszkén lépdel, még csak a lába elé se néz, magasra tartja a fejét és enyhén hasonlít azokhoz a betanított lovakhoz, amelyek a porondon parádéznak…

Ezután elkészítettem nekik a reggelit, két kutya, két tál, letettem nekik, és olyan tíz percig csak a két kutya lefetyelése hallatszott a házban. Ezután mindketten kivonultak az udvarra és fekvő-játékba kezdtek… PrezLee valami félig megkövesedett csontot szopogatott, gondolom Balázstól lopta el, mert ő olyasmit nem szokott kapni, és Győző azzal volt elfoglalva, hogy megpróbálta kilopni egyenesen a szájából ugyanazt a csontot, volt hogy sikerült megkaparintania, de mire elindult volna vele, PrezLee már visszaszedte és haláli nyugodtan folytatta a csont szopogatását. Nos ez egy olyan jó félóránál többet tartott. Szerencsére sikerült lefilmeznem a jelenetet, és ha sikerül átdolgozom akkor fel is teszem hamarosan.

Hozzászólás