PrezLee és a gyerekek

Nagyon szeretném ha gyermekbarát kutyává cseperedne fel PrezLee úrfi. Namármost ezt elég nehéz elérni gyermek nélkül… De sebaj, került két szomszéd gyermek, akik jelen pillanatban nagyon félnek a kutyáktól.

Hogy mi váltotta ki belőlük ezt a már szinte hisztérikus félelmet, nem lehet tudni. Mindenesetre minden megvan ahhoz, hogy a kutya megszokja a gyerekeket és a gyerekek is megszokják a kutyát. Továbbá még egy barátnőm jelentkezett, ő is szeretné ha a kisfia nem félne a kutyáktól.

Még a végén terápiás kutya lesz belőle 😀

Valahogy úgy gondolom, hogy a kutyának is jót tesz ha megszokottá válik egy visító, embernek ember formájú, de azért kisebb lény amely ráadásul izeg mozog. A gyermekeknek is jót tesz ha idővel saját maguk belátják, hogy nem csinál semmit, és biztonságba érezhetik magukat, nem fogja őket bántani. Mindenesetre ez egy hosszú folyamat, de az eset nem reménytelen…

Első nap átjöttek és megnézték messziről, tegnap átmentem én hozzájuk PrezLee-vel, a fiúcska már megsimogatta és adott neki egy kutya kekszet amelyet egészen közel az orrához “ejtett el véletlenül”… Szóval szerintem két hét türelemmel már minden egyenesbe jön. Ráadásul igyekszem megtanítani a kicsiket arra, hogy miként is kell egy kutyához közeledni 🙂 majd beszámolok….

Hozzászólás