PrezLee és a 7 éves kis srác

Múlt hétvégén flekkenezni voltunk a párom családjával. Már találkoztak PrezLeevel, szeretettel fogadták a szőrös rokont, persze kissé tartottak tőle. A kis srác volt jópofa, mert nyilvánvalóan látszott rajta, hogy fél még a kutyától, de hevesen tartotta magát ahhoz, hogy ő biza nem. A hétvégi ház ahol voltunk szerencsére rendelkezik nagy telekkel, kerítéssel.

Kezdetben PrezLee ki volt kötve, egy fa alá, hadd szokja a helyet és főleg csillapodjon.

Mikor új helyre kerül, turbó mód szeretné felfedezni, és mikor ilyenre kapcsol át, dönt le mindent. Rájöttem, hogy egy fél óra “szünet” beiktatása után normális lesz, ugyancsak elmegy felfedezni az új helyet, de asztal, szék, kertkapu a helyén marad.

Miután nyugisan lefeküdt a fa alatt, elengedtem. Mert ugye nem azért vittem magammal, hogy végig megkötve legyen. Végigszagolta a terepet majd tök aranyosan lefeküdt mellénk, pont középre és a továbbiakban nem nagyon izgatta a dolog.

Miután ebédeltünk a gyereknek játszhatnékja támadt. Így póráz került PrezLee-re, és mondtuk vigye sétálni. Ha meg nagyon húz, engedd el a pórázt.  A kertben persze.

Na ezt kellett volna látni. Mert elindult a gyerek, PrezLee ment utána, majd a lépései gyorsabbak voltak mint a kölyöké, megelőzte, összeakadtak a pórázzal, majd nem merte meghúzni, nehogy megharagudjon, majd megijedt és elengedte a pórázt, PrezLee meg boldogan visszaszaladt hozzám.

Ezt a játékot folytatták jó félórát.Jó volt nézni, hogy egyáltalán semmiféle negatív reakciója nem volt PrezLeenek, de persze nem hagytuk felügyelet nélkül, már csak a méretkülönbségek miatt is.

Summa summarum, meg vagyok elégedve PrezLee gyerekekkel való viselkedésével, nem volt felesleges kicsi korában annyit hurcolni a szomszédba.  Nem tekinti őket sem ellenségnek, se prédának, ami nagyon jó dolog, mert akkor sem akarja levadászni őket ha netán éppen sikongva rohangálnak az orra előtt. Ja erre a reakciója a legtöbb esetben, hogy felemeli a fejét, mi a manó tekintettel szétnéz, majd nyögve visszatér alvó pozícióba.

Minden vélemény számít!