Munka kutya!

Nekem is van ám munka kutyám! Az biza! Nagyon szeret dolgozni, szorgalmas és rendes. Hogy miket is dolgozik PrezLee? Azonnal jön a felsorolás is!

Visszanézve a dolgokat rá kell jönnöm, hogy PrezLee sokat dolgozik. Néha jól, néha rosszul teljesít, de lelkesedésben nincs hiány.  Szóval PrezLee egy remekül dolgozó dobermann! Csodálatos “munka kutya” …

PrezLee volt már kábeles, takarításban is jeleskedett, már fiatal korában kiemelkedő képességekről tanúskodott számítógép használat terén. Egy időben kissé összezavarodott és nem tudta, hogy elméleti vagy szakiskolába járjon és kárpitosnak készült, ugyanakkor a fotózás mestersége is hevesen érdekelni kezdte. Majd rövid ideig volt Csikós fiú, de ez a munka nem tetszett igazán nekem, túl veszélyesnek tűnt zsenge korához. Engedve az aggódásomnak nekifogott komolyan halászni, vagy inkább búvárkodáson törte a fejét…

Még nem tudom, de azt hiszem komoly bizonyítékaim vannak, hogy a legjobb munka neki mégis csak a szakácskodás körül keresendő: 12, 3.

Persze itt még nem álltunk meg az önkeresés rögös útján, volt némi próbálkozás sport téren is. A foci érdekelte különösebben, a vizisportok is kedvencei közé tartoztak (és most is tartoznak), és még mindig szeret munkálkodni  amikor nagytakarításról van szó.

Egy időben komoly földrajzi kutató munkát kezdett el végezni, majd hirtelen váltásként őrző védő munkát vállalt. Annyira belejött az őrző védő munkába, hogy még a narancsot is védte!

Amint nőtt növögetett egyre nyílt ki a csipája, és playboy dobermann-ként   akart dolgozni…

PrezLee soha nem lustálkodik, mindig valamit dolgozik. Vedret cipel, tálat hoz visz, “kisöccsét” tanítja vagyis bébiszitter munkát vállal!

Annyi minden van amit PrezLee dolgozik, hogy képtelenség felsorolni… divatdiktátor, gyertyaoltó, terápiás kutya, masszőr, ovóbácsi, tánctanár (aki nem lép egyszerre…), disznópásztor, kecskepásztor, kaszásnő, fűtéstechnikus, kertész.

Nincs neki semmi diplomája arról, hogy ő egy jó munka kutya lenne,de  nem vágyok semmiféle szakértői elismerésre, nekem PrezLee a legjobb munka kutyám. BH, Meg IPO, meg ZH, meg AB meg GD, meg CD meg egyéb ilyen nélkül, amiről nem is tudom pontosan  mit jelentenek.

Megj.

Szerettem volna én is igazi “munkakutyázni”. De PrezLee “komolytalan volt”, nem akart maximálisan oda figyelni.  Ő megnézte ha a pórázt elcibálják előtte és le akarta vadászni, ha az egérlyuk mellett kellett várakozzon, ő inkább egérvadászatra indult. Lelkesedés volt benne ezerrel, játékosság és hóbortosság még több. Ha ugatott, föltétlenül tudatta a póráz végét fogóval, hogy ugye te is látod?? Az meg úgy lett értelmezve, hogy “szabály ellenes”…

PrezLee nem önző, szívesen megosztotta a “játékját”, azzal aki játszott vele… “rákiabálták”, hogy nem fog eléggé.  Még egy pár ilyen kis apróság. És akkor azt mondtam, köszönjük, belekóstoltunk nem a mi világunk. Nekünk ez túlságosan merev és szigorú. Persze van aki szereti és sportszerűen űzi. Azoknak emelem kalapom és minden tiszteletem az övéké.

Aztán vannak azok a mindenkinél nagyobb SZAKÉRTŐK akik csak becsmérelni tudnak… Eh… mondom én, ezek a szakértők csak sz@rkavarók!

Végül a munka után, jó egy kis pihenés

2 thoughts to “Munka kutya!”

  1. Miért is kéne minden kutyának munkakutyának lennie? Amúgy én sem találtam semmi érdekeset az őrző-védő feladatokban,az én kutyámra ráfogták, hogy elkényeztetett,mert nem érdekelte az a rongy,amit ráztak előtte XD (nem úgy,mint a macska,amelyik átmászik a kerítésünkön).
    De látod, PrezLee feltalálja magát így is XD Amúgy én alkalmaznám heti 1x kertészként XD

Hozzászólás