Mit nem szerettem…

Az Euro Dog Show 2008, budapesti kiállításon természetesen… a szervezetlenséget. Mert ugye a végén szépen dicsérgették a népet, hogy ilyen meg olyan jól meg volt szervezve de valahogy azt kell mondanom, hogy egy nagy francot volt…Először is ha egyszer nem szabad bemenni a kiállítás területére akkor, hogy a fenébe tudtunk mégis bemenni? És őszintén megmondom a kocsi amivel igenis BEMENTÜNK egészen az A pavilonig, nem rendelkezett szárnyakkal… senki nem kérdett semmit, csak kinyitották a kaput és beengedtek. És akkor reggel se jött senki kommentálni, hogy ne álljunk ott… jöttek délután. Gondolom elkapta őket a buzgóság, de akkor is mondjon bárki bármit amiért ők nem tudták ezt elejétől fogva azért nem a bent parkoló kocsik a hibásak.

Aztán a szemét… na jó ezért valahol az emberek és a trehányságuk a hibás. Igazán kuka volt mindenfele, de kutyaszar is és ledobott papir, zacskók, egyebek és minden. Valami förtelem micsoda szemét volt. Ilyen hókuszpók űrhajós ruhába öltözött mukik jöttek mentek de nem igazán végezték a dolgukat… már ne haragudjon meg senki, de mikor ILYEN rendezvény megszervezésén már gondolkozik az ember, akkor tisztában kéne legyen azzal, hogy a takarító személyzetet JÓL meg kell fizetni és jó nagy létszámban felsorakoztatni őket… mert ahol kutyák vannak ott mindig is lesznek trehány gazdák akik nem képesek összeszedni a kutyájuk után… És ahol emberek lesznek mindig van egy nagy tömeg amelyik nem képes azt a fránya kukát megtalálni még akkor sem ha épp rá van akasztva… Szóval itt nagyon égtek … az én szememben legalábbis.

Aztán ez még nem minden… egy halom bíró késett…hol 2 órát, hol 2.5 órát. És miután megérkeztek…kapkodtak, és a bírálatok se minden esetben voltak a legmagasabb szintűek… Nem egy helyről hallottam, hogy különböző országokban a legjobb minősítést elért kutyákat nagyon jó-val tüntették ki… mégis egy ilyen kiállításon az ember elvárná, hogy a bírók is komolyan odafigyeljenek a munkájukra…

Amit személy szerint hiányoltam…valami kifüggesztett infók, hogy mi hol található… mert jöttem mentem és semmiféle rendszert nem véltem felfedezni az egész kiállításban. Jó, OK beismerem, hogy a kiállítások nem az erősségem, de személy szerint nem kaptam meg szinte semmit amit kerestem. Se te egy tábla, egy ez vagy az…és nem csak én voltam az egyetlen eltévedt…  Még pénteken 11 óra fele, 2 dobis jött lélek szakadva és keresték a dobermannos ringet… ami ugye nem is ott volt, hanem a Kincsem parkban. Mert ugye klubkiállítás volt. És azokat ott tartották.

Na persze a díszünnepségen senki nem fogja azt mondani, hogy ez meg az szar volt…mindig dicsérni kell a szervezőket… még, hogy nehéz lesz felülmúlni…viccelnek?

Na de ez csak az egyik része annak amit nem szerettem…

a többi is teljesen szubjektív vélemény, és természetesen mindenkinek megvan a joga arra, hogy meglegyen a sajátja…de igazán nem tetszett rengeteg “kutya” amit a kiállításon láttam. Mert ezek a kutya formájú nippek az én szememben nem kutyák. 3-4 ember forgolódjon egy eb körül, fésű, hajlakk, ilyen meg olyan pomádék, pacsulik és egyebek? És nem a fajtával van nekem bajom… mert ugye egy kis testű kutya is tud kutya lenni… de ezek valahol már sajnálatra méltó szerencsétlenségek, akiket az ember kénye kedve szerint használ arra, hogy parádézzon velük.  A komondorok gyönyörűek voltak… DE azok a komondorok nem hinném, hogy nagyon gyakran láttak igazi sarat. Mert ha láttak volna akkor valószínűleg nem így néztek volna ki. És egy két valamikor vadászkutya címmel rendelkező selyem eb… hát ez egyenesen rettenetes. Persze még egyszer megjegyzem… az én szememben.

Na jó, végül is az egészért kártpotolt az a sok rengeteg kutya kategoriába sorolható négylábú, amely még “segítség” nélkül tud élni és mozogni ami jelen volt a kiállításon. Rengeteg ír farkaskutyát láttam, hát döbbenetesen nagyok azok a kutyák, meg sok sok gyönyorű szép dobit is sikerült látnom. 😀 Persze egyik se volt olyan szép mint PREZLEE de akkor is gyönyörűek voltak. 😀 😀 😀

Hozzászólás