Megöliiiiii!!!

Avagy, hogyan csináljunk hisztit akkor amikor nincs rá ok és főleg miként kell nőként viselkedni kutyaverekedés esetén. Mert ez a dolog BIZTOS segít… hogy kinek, nem tudom, legfőképpen a hisztis HP-knak, energialevezetés céljából. Természetesen a “hibásak” mi vagyunk az illető szemében, kizárólag azért mert nekünk van nagyobb kutyánk. Ja és NEM a “veszélyes, rettenetes stb. dobermann” hanem Győző a szendi bendi, békejelkép meg mindenféle rummoshordó balhézott.

Na de kezdjük az elején, lássuk csak mi is történt…

Elmentünk délután sétálni, a két ebbel. Fent a domb oldalon lakik egy “szomszéd”, akinek van olyan 5-6-10 kutyája. Pontosan azt hiszem ő sem tudja, hol van szaporulat, hol belepusztulnak a “jólétbe” az ebek.  Ezen ebek a “tanyán” laknak, amelynek a kerítése olyan, hogy még csak lehajolni sem kell ahhoz, hogy ki be sétáljon az ember. A kutyái meg szokás szerint kerítésen kívül tartózkodnak.  Mi igen gyakran járunk arrafelé és a kutyák ismerik egymást. Néha néha van egy morgás, de verekedés igencsak ritkaságszámba megy, néha egy kisebb összezördülés, de általában csak “nagy vagyok, vigyázz mert megeszlek” típusú tipikus kanos jövés menés, majd mindenki megy dolgára. Így van már ez több mint egy éve.

Ma is bandukoltunk mit sem sejtve felfele, és lévén már ismertek a körülmények még csak eszünkbe se jutott megkötni a kutyákat. Mert minek kötném meg, ha csak megszagolják egymást, majd mindenki megy dolgára? Csakhogy ma valami más volt programon. Találkoztak a kutyák az ÚTON,  van szaglászás egy két ugra bugra egyik fiatalabb ebbel, majd megyünk tovább. Csakhogy Győző kicsit másképp gondolta, mert még kissé beszagolt egyik másik kutya hátsó tájékába és észre se vette, de bekerült a tanyára. Mire előkerült a “bátor” hős, xedik kutya, amely tény, hogy nem szokott kijönni, és elhúzza a csíkot, de csak akkor ha a gazdája nincs a környéken. Amikor ott vannak, hirtelen felbátorodik és ilyenkor kezdődnek az efféle “koccanások”.  A nagy rikoltozásra mi is rohantunk fejvesztve, persze PrezLee mellettem rohant ő is “részt venni” és a következő kép fogadott: Győző és a fekete kutya összeakadva, de még korántsem nagyon “harci pózban”, bajlódtak egymással, mellettük a sereg másik kutya ténfergett és kicsit még távolabb a tanya nemrég került felesége visitott ahogy kifért a száján, hogy megöli megöli. Hogy ki kicsodát és melyik melyiket azt nem tudjuk.

Mire a férfiak előkerültek, egyik kapott egy hosszú kétágú botot, azzal próbálta szétfeszíteni a két kutyát valahogy, nekem sikerült a Győző farkát elkapnom, meg azon igyekeztem nehogy ő kapjon el engem a harci hévben, a harmadik vödröt keresett víznek és így tovább addig ezen HP tovább sikoltozott és visitott a “megöli” szövegeket.

Na végül elválasztódtak az ebek, megnéztük a sebeket, ő meg eléggé színpadiasan levetette magát a kutyára, ölelgetni és puszilgatni kezdte, illetve nekiállt nekem üvöltözni, hogy miért engedtem be az udvarra a kutyát.  Mondjuk egyetlen ponton volt “jogos” a pofázása, hogy náluk az udvaron történt mindez, csak ehhez el kéne felejteni azt, hogy a kutyái KINT TARTÓZKODNAK az úton állandó jelleggel. És ha tegyem fel szépen sintért hívatok, hogy már bocsi de engem zavarnak, a rossz természetesen akkor is én vagyok.  Nekem jogom ezek szerint csak annyi lett volna, hogy pórázon vigyem a kutyákat az ő tanyája előtt, sőt lehetőleg arra fele se menjek, mert miért is akarok a közterületen bármit is csinálni.

A legérdekesebb része az egésznek azonban… hogy ez a nőcske, mert minek is nevezzem, kb annyira szereti azt a kutyát mint én a malacot az ólban… Avagy sehogy. Két három havonta ha itt van, amúgy a kutyák télen nyáron esőben sárban szabadon tengetik az életüket, van hogy 2-3 naponta kapnak csak enni, de van, hogy ritkábban, ráadásul oltást nem látott és többi ilyen “felelősségteljes állattartó” címet kiérdemlő jellemző.

A bosszantó az egészben az, hogy igazából ez a nő provokálta ki a kutyák verekedését, pontosan azzal, hogy LILA FINGJA sincs, hogy a kutyák igenis hajlamosak bátrabbak lenni, ha van mellettük “embertámasz” és mivel ő indult “megvédeni” a fekete kutyájukat, tulajdonképpen ő okozta az egész balhét. Ha a fenekén marad, az egész “lezajlik” egy morgással és kész…. DE magyarázd meg ezt egy visibáló egészen begerjedt pi..nak, aki csak annyit lát vérben forgó szemekkel, hogy a másik a hibás.

Amúgy a férfi, aki igazából úgy ahogy a gazdája az ebeknek, megnézte a sajátját, látta, hogy “semmi vész”, egy két nyom, Győzőt is megnéztük, a fülén van egy “szépségjel”, illetve az oldalán még egy, de jelentéktelen, megkérdezte, hogy adjon e fertőtlenítőt, majd szépen rászólt a feleségére, hogy “ha ennyire oda meg vissza vagy érte, be kéne vidd az ágyadba”… Gondolom ma este nem lesznek valami jó esélyei a pasinak  …

Szóval furcsák az emberek… és azt hiszem valahogy így alakulnak ki az ellenségeskedések. Mert végül is ahogy én nézem hibás volt mindenki, vagy senki. És kezdjük azzal, hogy talán ők a hibásabbak, mivel a kutyáikra jóformán rá se tojnak és kint “legeltetik” őket a réten. Innen kéne kezdeni. Megjavíttatni a kerítést. Ha meg onnan tovább a kutyám bemegy a területére, biza akkor én leszek a hibás.

Hozzászólás