Mafla

A két kutyát összehasonlítva Győző kapja meg a “mafla” címet. Mondjuk nem igazságos összehasonlítani egy dobermant egy szentbernáthegyivel, mert nagyon különböznek mindenben,  de ha mégis ezt választom, hogy összehasonlítom, akkor ez az eredmény születik meg. Győzőre azt szoktuk mondani, hogy biza kissé gyengeelméjűként tud néha viselkedni, de végül is csak “lassú”. Lassabban reagál le dolgokat, lassabban fog fel  de végül is ezek a “rágalmak” csak PrezLeevel összehasonlítva érvényesek.

De vegyük sorra… PrezLee imád fetrengeni a földön: fűben vagy hóban mindegy neki csak hemperikázzon. Győző sokáig nem tudta, hogy kell ezt művelni, most se nagyon sikerül neki. Ugyanis Győző mindig hegynek felfele akar gurulni, az meg elég komplikált…

A minap felment a kertbe… A lifttel, mert hogy is másképp… Megtanulták kölyök korukban és szeretik. Csak huppannak fel és várják a szállítást. Télen arra járnak sétálni. Ugyanis a kert üres, a kert mögött meg nincs semmi. A legegyszerűbb kimenni, rohannak egyet a hidegben és máris lehet visszajönni a jó meleg szobába.  Csakhogy Győző felment tegnap anyukámmal, a lifttel, de lefele elindult a másik irányba, ahol  a lépcső van. Igen ám, de a lépcső le van zárva egy kiskapuval, ott nem tud lejönni. Igaz a kapu a felmenetelt meggátolandó, de most a másik irányból érkezett. Majd nyafogott fent… de arra már nem jutotta az észből, hogy visszamenjen a lifthez. Hiába volt hívva, kiabálva utána.

Továbbá mafla és főleg ezért mafla, mert hagyja magát terrorizálni. PrezLee meg komisz és kihasználja ennek a maflaságát. Amikor megyünk ki az ajton öt percig teszi magát, hogy megcsípi, hörög morog Győzőnek, az meg behúzza fülét farkát és készül berohanni az udvarba..Pedig Győző a nagyobb és erőssebb is. És PrezLee nem szeret verekedni Győzővel, akárhányszor az komolyan megmorogta PrezLeet, PrezLee alábbhagyott. De egy  ideje nem teszi helyre PrezLee uraságot.

S akkor a séta kezd átalakulni. Induláskor PrezLee megkötve, amíg kijutunk a sarokig, Győző szabadon.  Ha ember van közelbe, Győző megkötve, PrezLee szabadon. PrezLeet ugyanis az idegenek nem érdeklik, ha azok érdeklődést mutatnak feléje, akkor barátságos. Győző azonban nagyon bizalmatlan és fél mindentől ami idegen, első reakciója a hátra hökkölés, a második meg átvált “legjobb védekezés a támadásba”. Okkal vagy ok nélkül. Tehát Győző azonnal pórázra kerül, ha bármi közeledik. Hazafele menet meg a saroktól Győző van pórázon. De most nem azért mert bárkit megenne, az utcabeliekket már megszokta, azok mivel állandóan a padon ülnek, a “diszlet részei”, nem támadnivaló elemek, de Győző olyan lassan és kómotosan tud hazafele cammogni, hogy lejár az ember útlevele.. Így a saroktól elkerülendő a még negyed óra szaglászást ő van megkötve.

Hozzászólás