Leghíresebb doberman

Mondtam ugye? PrezLee lesz a leghíresebb doberman. Persze valamikor 😀 Ha jól igyekszik elég csak a sületlenségeiről írnom és máris az egész világ rajtunk fog nevetni 😀 Na persze tudom, túlzok…de hát akkor is 😀 ki hallott még olyant, hogy egy dobi ilyen agyalágyult legyen akkor is amikor már felnőtt kutyáról van szó? Nos bevallom szinte minden dobi tulajdonos tapasztalta. Ellenben azok akiknek nincs dobermanjuk jobb ha felkészülnek egy saját, általában erős személyiséggel rendelkező kutyával való együttélésre!

dobbermann kiknek való? Kérdezhetné az ember… hát az tény, hogy nem akárkinek. Nem azért mert jaj de különleges embernek kell lenni, ahhoz, hogy dobermant tartson valaki, hanem egyszerűen csak idegölő egy olyan lénnyel együtt élni, akinek a személyisége messzemenően más mint az emberé. Mint ahogyan hosszú távon én se lennék boldog egy Győző félével, aki a mértéktelen nyugalmával tud a sírba vinni (bár utóbbi időben tanult PrezLeetől egy rakás hülyeséget) úgy más sokkal nyugodtabb ember nem lenne békében egy örökmozgó hirtelen bolondos dobermannal. Ugyanakkor rengeteg mozgást igényelnek. Az udvaron való rohangálás nem elég neki, egyszerűen a képére van írva, hogy ő akkor boldog amikor féktelenül rohangálhat a nyílt mezőn. 

Még valami ami nagyon fontos a dobermanokról! El sem hinné az ember mennyire egy érzékeny "lelkis" kutyafajtáról van szó! A filmekben a dobermanokról egy nagyon fals kép él.  Az örökké vicsorgó doberman az csak filmben létezik, illetve esetleg néhány idegbeteg példány. A "normális" doberman egy nagyon szeretetre méltó, ember közelségét igénylő, nagyon odaadó kutya. Hja meg hóbortos és nemnormális, de ezekről már sokszor írtam!

Minden vélemény számít!