Kutyás előítéletek

Mindenütt hallom az embereket, hogy kedvencük Győző. Nem ismerik a személyiségét, nem tudnak róla semmit, de kedvelik mert olyan édi bédi mackós.

Aztán hallom, hogy “jujjjj dobermann”. Vagy félnek, vagy tartanak tőle. Neki sem ismerik a személyiségét. Kinézetről ítélkeznek az emberek. PrezLeevel ha sétálok az utcán, tök békésen, akkor elhúzódnak, félreállnak sokan.

Győző ha városi eb lenne, sokan meg akarnák simogatni.Amikor bent járt a városban mindenki nyalta falta…

Mind két kutya ember szerető. PrezLee hevesebb vérmérsékletű, ő mikor örvend valakinek azt ki is mutatja, akár fel is dönti az embert. Örömében.

Győző lustább már itt is, ő csóvál de nem dönti le az embert. Egyikre ráhúzták, hogy “ördög”, a másik meg az “angyal”. Még akkor is ha szeretettel van mondva, érezhető a “jó” meg a “rossz”.

Győző… az édes, cukorfalat, aranybogár szőrmók meggyilkolt egy macskát…IGEN GYŐZŐ. Az édi bédi szőrös mackó egy másodperc alatt kettéroppantotta  a gerincét. Gondolkodás nélkül.

PrezLee ha kisállatot “talál” reszketve mint egy bekergült anyakutya nyalogatja és sír neki…

Ezt csak úgy elmondtam… lehet jó elgondolkodni azon, hogy az édibédi szőrős ebek is ugyanúgy ebek.  Ááááh nem is tudom miért írtam le.

2 thoughts to “Kutyás előítéletek”

  1. nos ez teljesen, fullosan 100%osan úgy van ahogy mondod!
    engem is sokan megszóltak hogy mér pont a dobermann a kedvencem, nos hát hagy éljek kedves barátom szavaival: “a dobermann egy úrikutya” és ez igy is van… én magam nagyon olyan ember vagyok aki a külső alapján ítél és ez a kutyák szempontjából is meglátszik sajnos, van néhány kutya amelyet csodálok és van sok amelyre elfintorodok (gondolok itt az inkább macska kis ölebekre), tudom hogy nem mindig jó dolog, de ahogy a jelmondatomból is kiderük: “ha kutya legyen nagy” 😀

  2. Én szintén egyetértek veled. Minap voltam kiállításon, és láttam , hogy az egyik gyerek oda akar menni egy édi-bébi akitához. Merthát miért ne, olyan mint egy nagy plüsskutya. Mire az akita elég hangosan megmorogta. Sokszor nem a külső dönt.
    Az a baj, hogy meg sem próbálnak a külső mögé látni. Tele vannak előítéletekkel. Őket nem igazán lehet megváltoztatni, és nem is érdemes. Mert ők úgyis tudják, hogy a dobi egy veszett fenevad(mégha az emberek elleni kutyatámadások között egyszer sem volt dobi).
    Csak nevetni lehet a butaságaikon 😀 de jó nagyon 😀 😀

Hozzászólás