Kertészkedés…

Ma felfedezte a növényeket… valószínűleg a puha föld vonzotta, mert mikor előjött ficánkolva tiszta föld volt az orra. Szerencsére a három bazsalikom palántából csak kettőt gyilkolt meg, de ez se tragédia, hiszen van még egy egész zacskó magom, legrosszabb esetben újra ültetem…Ma próbálkozott megkóstolni a nagy Ficus Elastica levelét is, szerencsére nem sikerült neki, mert résen voltam.

Gondolkodtam azon, hogy az összes növényt olyan helyekre tegyem ahol nem tud hozzájuk érni, de inkább csak a mérgezőket tettem oda, illetve azokat amelyeket rettenetesen féltek… Azt szeretném ha megszokná szépen lassan türelemmel, hogy azok ott vannak és ne járjon velük… Nem is fog amíg nem hagyom unatkozni, és rögtön a dorgálás után mutatok neki valami alternatívát amivel játszódhat és amint azt a “jó” valamit veszi kezelésben azonnal megdicsérni. Ha minden növényt védelembe helyezek akkor szinte biztos, hogy mikor később akarom őket a helyükre rakni, mindent szétszed.

Ma játszadoztunk, igazából a nevét tanítom meg neki. Ha éppen figyel, akkor már tudja a nevét, de ha valami sokkal érdekesebb köti le a figyelmét akkor még nem reagál. Nem is szoktam sokat próbálkozni, csak addig amíg látom, hogy nem lankad a figyelme, utána hagyom játszani az éppen soros akármivel.

Mindenféle érdekességet igyekszem adni neki: jelenleg van egy fekete kinga darabja (olyan pánt amelyek a hátizsákokon szerepelnek), nagyon élvezi ha húzogatom előtte, van egy teniszlabdája, egy Montain Dew-os fél literes flakonja, illetve egy darabka nyers murkot is adtam neki, meg egy darabka almát.

A murkot nagyon élvezte, rágcsálta, tologatta az orrával, de még nem akarta megenni. Az alma darabkát még jobban. A garázsban van egy kordelin darab is, amivel önként kezdett el játszani, nosza akkor adtam egy olyat is. Ez is leköti néhány percig, majd elfárad és a helyére megy aludni.

Ébredés után pár perccel, ahogy elkezd mocorogni és nyújtózni felkapom és viszem le. Alig második napja végezzük ezt, és egyre könnyebben megy. Ma csak egy “meglepi” volt, igaz nagyon figyelem és ha gyanúsan szaglászni kezd akkor szaladunk le. Ha csinál valamit akkor megdicsérem, ha nem, akkor csak játszunk egyet a kordelinnel és jövünk vissza. Kis figyelemmel hamar meg fogja tanulni a dolgokat.

Hozzászólás