Hol az olaj?

Igazán ahhoz képest, hogy a konyha bútorunk olyan, hogy nincs ajtaja, így sikeredett, közben annyira megtetszett, hogy nem is akartam neki, hogy legyen. Ráadásul nem igazán van hely a konyhába nyitogatni az ajtókat. Annyira megszoktam, hogy csak lenyúlok és minden ott van a polcon, hogy már kimondottan idegesítene ajtókat nyitogatni.

Volt is nekem dilémám elég, mi legyen a szekrénnyel, hogyan legyen hiszen a kiskutya biztos fog turkálni… szóval a szekrényhez képest én azt mondom, hogy rém rendes az eb, csak néha szagol bele egy egy edénybe, azt hiszem levert valami fedőt már régebben és azóta nem nagyon barátkozik a szekrénybe levő dolgokkal. Csak néha néha néz szét hogy mi van ott.

Nos van ott liszt, rizs, spagetti, cukor, és egyéb nem romlandó élelmiszer. Na és ott van az egyik sarokban az olaj… Tegnap előtt meg merek esküdni, hogy két üveg volt… tegnapra nem találtam csak egyet. Nem filozofáltam sokat, hiszen ha elfogyott biztos ki lett dobva az üveg. A fene se tartja számon, hogy az épp megkezdett olajos üvegbe épp mennyi olaj van. Kibontottam a másikat.

Igen ám de a tegnap sütöttem valami sajtos gombócokat… és keresem az olajat. Amit tegnap előtt bontottam ki. Na nincs az sem… Mondom a páromnak: te, most hülyén fog hangzani de nem láttad véletlenül az olajos üveget??? És ő sem látta.  Senki nem látta… a bűnös itt szuszog a házba! Ha nem én, ha nem ő akkor egyszerű tippelni, hogy kicsoda lehetett!

Jó, ok, de akkor hol az olaj… mert azért akármekkora legyen a lakás, egy háromnegyedig tele olajos flakonnak, ha kiömlik mégiscsak nyoma van! És kérem nincs. Minden szobát végigjárok, netán tegnap óta nem jártunk arra (mese), megnézem a sarkokat, sehol se a flakon se az olaj. Azért mégiscsak furcsa. Végül eszembe jut megnézni a konyhaszekrény alatt … és természetesen ott volt. Mindkét olajos flakon. Egyik félig tele, másik háromnegyedig. Sértetlenül. Ma is gondolkoztam, hogy mégis hogy került oda… mert PrezLee imádja a flakonokat… hogy mégsem játszadozott el velük olajat fröcskölve a konyhába mindenfele??? Na nem tudom, de nagyon jó, hogy így történt 😀

Hozzászólás