Győző hülye…

Annak ellenére, hogy rengeteget javult a viselkedése, Győző időnként nagyon hülye tud lenni. Ilyenkor legszívesebben egy bárddal csapnám le a fejét és hagynám ott a hullaevő madaraknak. Szerencsére nincs bárdom és hullaevő madarak sem igen zsonganak erre fele. Az a baj, hogy Győző fél. Mindentől ami él és mozog. Emiatt nem egyszer helyezkedik támadó állásba. A baj az, hogy emberek ellen teszi és lévén, hogy böhöm nagy dögről van szó, az embere félnek tőle.  Nem “komoly” a támadása, nem vérengző, ellenben teljesen érthető miért ijednek meg az ugatásától az emberek. Azt hiszem én is megijednék ha egy ekkora dög kezdene nekem ugatni. Mert egy kisebbel valahogy csak elbánok, gondolom én, de egy ekkorával???

Ma is ki lettek víve ide a közelbe. Csakhogy az egyik szomszéd megszólította apumat valamiért miközben egy másodpercre levette a szemét a kutyákról. PrezLee elvolt szaglászott és cserkészett egymagában, de Győző megijedt a közelgő és közben persze a kutya szempontjából “támadóan” ordibáló biciklistől. És ijedtében nem talált ki jobbat, mintsem nekifogjon feléje kaffogni. Most természetesen azt sem lehet elvárni mástól, hogy tudjon arról, hogy idegen kutyával nem kezdek el üvöltözni, és ha nem látom a gazdáját, akkor inkább megállok, nem heveskedek, de végül is a pasinak igaza volt, hiszen a mi kutyáink voltak elengedve. Mondjuk, hogy ugyanez a pasi előszeretettel cseszegeti a kutyákat amikor kerítésen belül vannak, illetve saját 2 kutyájával állandóan itt jár, ami ugye nem baj, de a mi kutyáink már eleve “kihegyezett foggal” lehetnek emiatt iránta.

Szóval így volt a mai nap idegessége…  És továbbra is csak egy dolog böki a csőrömet: a rém veszélyesnek titulált doberman, akiről boldog boldogtalan reszket, meg mindenféle filmekben látott jelenetekből képzeli el a kutya jellemét, valami 150x jobban viszonyul az összes EMBERREL kapcsolatos helyzethez, még egyetlen egyszer sem támadott esztelenül emberre, sőt semmiképpen sem támadt mert nem volt alkalma. És ott van ezzel szembe a “plüsskutya”, az édi bédi nagyfejű, amelyet felnőttek, gyerekek egyaránt rögtön kedvelnek, mert jaj olyan édes… aki nagyobb veszélyt jelent rájuk mint 15  PrezLee egy rakáson….De hát az emberi hülyeség ugye határtalan és külsőségekből ítél, meg azonnal ráhúz mindenféle egyendolgot általa nem ismert helyzetekre, mert ő jobban tudja és jobban emlékszik…

Hozzászólás