Fellegvár

A  kolozsvári sétálóhelyek nagyon kis számúak…van a Szamos mellett, mondjuk ennek van egy része amelyik kicsi, bolond és még nem éppen szótfogadó kutyáknak is megfelel, de az jó messze van, a végébe… aztán van valami a monostoron, de oda végképp nem fogok menni, mert az nekem nagyon messze van, még vannak negyedekbe, de mind mind messze vannak és marad a Fellegvár. Itt is forgalom mentes övezet, mert azt még valahogy kimosolygom ha netán egy emberhez megy oda barátkozni, de a kocsikkal semmiképpen nem szeretném, hogy közelebbi ismeretséget kössön…

Van egy barátunk, neki egy német dog szukája van, és ő mesélte, hogy néhányan össze szoktak gyűlni a fellegváron, ahol a kutyák jól eljátszanak. Eddig nem vittem oda az úrfit, mert a fellegvárhoz szinte kizárólagosan csak lépcsőn lehet menni… vagyis temérdek lépcsőt kell megmászni ahhoz, hogy az ember oda jusson, és ez nem igazán kedvező a kutyának.

Pár napja arra sétáltunk, és láttam, hogy az egyik útvonalon, a lépcsők mellett egészen jól járható ösvény van kitaposva. Na itt nyugodtan felsétálhat PrezLee is, meg ha netán van egy két lépcső, az sem lesz olyan katasztrófa, hiszen már jó hosszúak a lábai.

Meglátom milyen lesz a beilleszkedése a többi kutya közé és ha jó akkor a délutáni sétát át fogom oda helyezni… A délelőtti meg marad a Szamos parton, illetve egy másik közeli zöld helyen, ahol inkább gyakorolni fogunk.

Ma mindenképpen felmegyünk, ha esik ha nem, így volt az egyezség… Egyelőre nem ígérkezik esős időnek, inkább enyhén borúsnak.

Ja és viszek fotógépet, hátha lesz valami megörökíteni való pillanat.

Hozzászólás