Félelmetes lesz…

Kedden, mikor kint voltunk Sonkolyoson, az erdőbe játszottam a kutyával. Olyan 300 méterre voltak még emberek, kempingezők, de azok nem voltak már érdekesek, túl messze voltak. Azonban a fiatal pár, amely felénk vette az útját az ösvényen (nem tudhatták, hogy mi ott vagyunk) rettenetesen meg lett ugatva.. és már a hangján hallatszott egy olyan, hogy ha idegen kutya ugatott volna akkor én is meggondolom, hogy kötekedjek-e a gazdájával vagy sem.

Így még nem hallottam ugatni, teljesen más a hangzása az ugatásának, amikor mondjuk nekem hisztizik, mert akar valamit. (pisilni menni, éhes, szomjas, játszana). Megint más az ugatása amikor a “házat őrzi”, de hallszik a hangján, hogy inkább csak jár a szája. Most ez az ugatás olyan nagykutyásan komoly volt, hogy az hihetetlen!

Az igazság az, hogy azok is megtorpantak, és csak azután folytatták útjukat amikor látták, hogy megfogom az ebet… Nem csodálkozom, a párom is meghökkent attól a hangtól amit kiadott magából! Félelmetes lesz ha elugatja magát majd nagy korában az is biztos…

Most itt a félelmetes alatt kb azt értem, hogy biza igen ijesztő az ugatása… na meg a megjelenése is azokkal a szép hegyes fülekkel!

Hozzászólás