Falusi elet…

Kozben ki kellett mennem es leszurnom a tejet…

Szoval ott fejeztem be az elozot, hogy reggel merges ugatasra ebredtem fel. A kapu nyitva maradt, nem volt bezarva, a haz ajtajat meg amugy se szoktuk bezarni. Balazs ugat  es vicsorit minden idegenre. De nem vicsoritott es ugatott a kozvetlen szomszedunkra! Aki atjott segiteni kecsket fejni. Ugyanis edesapam es edesanyam kozosen szoktak elvegezni ezt a muveletet, es mivel edesanyam el kellett utazzon, igy elso este atjott segiteni edesapamnak. Es elfelejtettunk szolni neki hogy reggel segitunk mi. Szoval abban a pillanatban hogy ez a szomszed a szoba ajton kopogotta kutyus mergesen felugrott a helyerol es vedelmezte a szobat a betolakodok ellen.

Ma tobbszor gyakoroltuk a maradsz parancsot… vagyis ott maradsz a konyhaba es varsz. Persze ez Balazs kutya miatt volt, hogy ne jusson ha kell ha nem arra az udvarra ahol az van es idegesitse az oreg csontjait. En kijottem valamiert erre az udvarra, o meg ajto mogott maradt. Vinnyogas, vonyitas, siras, ajtokaparas, majd szepen leult (uveges ajto, fel szemmel tudtam kovetni a hisztijet), meg vartam egy kicsit majd bementem hozza es megdicsertem… ugy latszik eleg hamar megertette hogy a hisztinek itt nincs helye, mert egyre kevesebbet es kevesebbet tartott amig leult es gondolom turelmetlenul de szep csendben vart.

Mivel a kocsi kerekevel volt valami piszkalva, es holnap megyunk egy valamivel hosszabb utra, hat elmentunk a kozeli faluig kiprobalni ha minden rendben van. Es termeszetesen nem hagytuk itt ot sem.. meg kell szokja a kocsikazast amugy is. Betettem a pokrocat a kocsiba, az elso ules ele, amelyet jol hatra toltam, es a “helyere” kuldtem. Persze ez nem nagyon tetszett neki, mind probalt felmaszni az ulesre, de egy ido utan rajott hogy ez nem fog menni es belenyugodott “sanyaru” sorsaba. Nem sokkal az idulas utan mar fekudt es az ules alol probalt valamit kihalaszni, majd elszunditott. Igen am, de ahol megalltunk most valami egyeb tortent mint edig! Hiszen mi ketten kiszaltunk, neki kicsit nyitva hagytuk az ablakot, majd bementunk a boltba :O Nyafogas meg persze felmaszott a szekre, de eleg erdekes lehetett minden korulotte mert kb 5 percet idoztunk a boltba es mar az ulesen ulve szemlelte a vilagot. De ekkor tortent az, hogy becsomagoltunk mindent a kocsiba, megdicsertem amiert nem sirt es hisztizett, majd megint mondtam neki hogy “maradsz” es bezartuk ujbol a kocsit es elmentunk a kovetkezo boltba valami autoalkatreszek utan.

Csodak csodajara mire visszaertunk(kb 10 perc) nezem nezem de nem latom a szeken ulve fuleket hegyezni :O Hat persze hogy nem lattam mert le volt fekudve a helyere es ott pihengetett…

Voltak meg apro csepro esemenyek, mint peldaul legalabb 20 probalta ellopni valamelyi cipot, megugatta a szomszedokat a keritesen tul, megugatta edesapamat amikor hirtelen betert a konyhaba o meg ott alvasbol ebredt fel, tanulgattuk a “gyere”-t, de kb ennyi.

Holnap megyunk az elete elso halaszo turajara, es egyben elso satoros kirandulasara. Meg nem tudom hogyan lesz az alvas, mert nem akarom direkt a satorba szoktatni, de kint se akarom hagyni, igy a sator eloterere gondoltam, azonban attol felek hogy onnan kimaszik es elmegy jobbra balra, es nem tudom ha ott vannak-e kobor kutyak meg egyeb tamado allati vagy emberi lenyek. Szoval … vagy bent fog aludni a satorba velunk vagy a kocsiba hagyom… de ott lehet szetszedi a fel autot.. nehez dontes de majd kiderul ha be nem borul 😀

Hozzászólás