Előítéletek…

Hát elszomorodva vettem tudomásul, hogy sajnos ilyenekkel is rendelkezek… pedig igazán nem szándékos. Ez főként onnan jutott eszembe, hogy valamikor régebben, mielőtt még PrezLee meglett volna, leírtam egy mondatot: “Olyan kis ártatlan volt, hogy nem is hinné az ember mivé képesek alakulni mikor megnőnek.” egy Argentin Dog kölyökről volt szó, aki pár hetesen egy csodaszép kis ugribugri kölyökként csodálkozott rá a világra. De igazából tényleg mire is gondoltam? Nem tudom, szerintem úgy ahogy írogattam kicsúszott a “számból” – jelen esetben a kezemből ez a mondat. Közben ez a kis kutya egy szép Argentin Dog hölgyé nőtte ki magát, és olyan kedves az emberekkel, hogy olyant ritkán látni. Csak egy kicsit félelmetes első látásra. Aki nincs megszokva a fehér kutyákkal, amelyeknek például  a szeme körül enyhén rozsaszínes… igencsak ijesztőnek tűnik…

De amikor először találkoztam vele az egyetlen dolog amitől menekülnöm kellett az a túlzott puszi osztó hajlama volt… mindenáron össze vissza akart nyalogatni, minden másodpercben osztogatta a puszikat, amit én nem igazán kedvelek.   De a pusziosztás is lekenyerezhető… jó néhány kedves simivel az emberhez simult és még a puszi osztásba is belefeledkezett, annyira értékelte mindezt.
És nem ő az első Argentin dog amelyiknek első találkozás után sikerült egyenesen a lelkembe férkőznie, Döme például előjött még csak bizalmatlan se volt, megszagolt majd megnyallintotta a kezem, és ezután jó barátok voltunk… olyannyira, hogy két találkozás után én mutattam be egy kiállításon. Mindezek mellé csak annyit kell toldani, hogy kiállítás téren eléggé gyarták az ismereteim, szóval az alapelveket elmondták, ő meg mindenben tökéletesen viselkedett. Egyáltalán nem érdekelték a körben levő többi kanok, nem akart senkit se megenni, a fogait simán megmutattuk a bírónak, és szaladás közben sem jutott eszébe elindulni valamerre, szépen jött mellettem… Mennyire igazságtalanok az előítéletek egyes kutyafajtákkal… Még egy bizonyíték, hogy mekkora tévedés ez a fajtákra való jogszabályzások… a gazdákat kellene jogszabályozni és nem a kutyákat.

Hozzászólás