egy cikk kapcsán…

Most olvastam,  hogy valahol a világban egy dobermann állítólag véletlenül felugrott és összetörte egy ember orrát, most meg eutanázia vár rá, mert a gazdája be van perelve, “harapás” miatt. Az igazat nem tudni, hogy harapás volt, vagy tényleg csak ütés. A kutya gazdája szerint sétálni voltak, amikor az illető közelített és megkérdezte, ha megsimogathatja a kutyát. A gazda igent mondott, a kutya meg örömében felugrott és jól orron vágta, olyannyira, hogy az illetőnek eltörött az orra.

Az egész történet nagyon zavaros, egyik újság ezt, a másik azt ír róla, szóval, itt  ebben a cikkben lehet olvasni egyik verziót. Na de végül is ezzel kapcsolatosan akartam írni: ilyen és hasonló esetek miatt hurcoltam majdnem mindig a kutyát a városban SZÁJKOSÁRRAL. Nem azért mert harapna, hanem mert véletlen hülyeségek bárhol történhetnek. Na és ne feledjük el, hogy a világban sok az idióta is. Ha akár véletlen rálépnek a kutya lábára, az meg reagál, senki nem fogja a kutyának elnézni, hogy “önvédelem volt”… A kutya harapott, ki kell nyírni… Szomorú. Akkor a legszomorúbb, amikor a kutya természetes viselkedése lesz “büntetve”, pedig szegény nem tett semmit.

Az is eszembe jut, hogy mikor két kutyánk összeverekedett, Győző meg Balázs, szétválasztás közben apum keze megsérült. Kutya harapás, mert az volt DE a kutyának esze ágában sem volt megharapni senkit. Ő Győzőt akarta elcsípni és véletlenül apum túl közel került a harcoló ebek közé, az ő kezét kapta el. Annak ellenére, hogy senki nem jelentett fel senkit, mert kit is kellett volna, apum saját magát mint kutyatartót, mégis egészen kellemetlen cirkusz keletkezett belőle: legalább 5x kellett bemenjen ide meg oda, a kutyát állatorvoshoz vinni, tesztelni meg minden, hiába erősködött, hogy a saját kutyája, nem szándékosan harapta meg, sőt mindjárt 15 a kutya és soha senkire nem támadott. Valami kis seggfej hivatalnok kötötte az ebet a karóhoz… Szóval így vannak ezek a dolgok, úgyhogy amint városba kell mennünk kutyával, biztos hogy ismét kap szájkosarat. Cserébe ugye itt nem kell, de legfőképpen azért mert nem vagyunk a városban, a népsűrűség igen kicsi, sőt itt a falu végén szinte nem is jár senki…

 

Leave a Reply