Dobermann fülek

A vágott fülü dobermannok fülével (és nem csak dobermannok természetesen…) foglalkozni kell. Ihol ni van egy szép hosszú leírás, fényképekkel és jó hosszú leírásokkal, magyarázatokkal arról, hogy miként kell ezt csinálni. Angolul van a leírás, de a képek elég érthetőek.

Dobermann fülkötözés

A “Poly Foam Caulk Saver”  helyett én gézt csavartam össze. Bár “baromira mázlista” voltam a PrezLee füleivel.. ugyanis neki nagyon hamar álltak, és amíg a sebek be nem gyógyultak neki nem volt kötözve egyáltalán. Utána még azt hiszem 2x volt kb 1-2 napra feltűzve, valami hasonló módon és máris hegyesek voltak a fülei.  😀

Ez így nagyon rizikós és nem ajánlott. De az történt, hogy megláttam a sebet (ami az állatorvosok szerint normális és szép volt, de naiv én véleményem na meg elfogult gazdaként a tyutyukának juj de csúnya volt) és azt mondtam, hogy azt se bánom ha lefele konyulnak a fülei de nem kínzom tovább a midennapos kötözéssel.  “Megbünhödtem” eléggé, hogy levágattam a fülét attól, hogy láttam.

Persze a társadalmunk nincs szokva a vérrel, de a már akkor kissé fura kamikaze figurákat bemutató lökött ebedli nem igazán zavartatta magát… Előszeretettel aludt a fülein, vagy vakargatta, de semmi jelét nem adta annak, hogy fájna. Ráadásul sokszor úgy aludt el a kezem között, hogy jól bekenőcsöztem a fület, majd finomam elkezdtem maszirozni. És masziroztam és masziroztam… ő meg folyt ki a kezemből, aludt és ha abbahagytam még nyöszörgött is, hogy na mi lesz??? Szóval, persze nem állítom, hogy “ááá nem fáj az neki”, de valahogy az jött le, hogy nem fájhat annyira mint amennyire nekem fájdalmasnak látszik…

Ha következő életemben kutya leszek, remélem dobermannként születek meg és azt is remélem, nekem is lenyirbálják a füleimet. És lesznek szép hegyes manófüleim.

Hozzászólás