Direkt csinálja???

Az időjárás ….

Amíg nem volt meg a fék a görkorcsolyámon, addig napsűtés, szép idő csak gurult volna az ember… most megvan, lehetne menni, erre egész nap be van borulva meg esik az eső. Na ma meg is volt a látszata… csak a sarokig mentünk el délután, és ugyanaddig este. Esett az eső és hideg is volt.  Inkább hazajöttünk.

De ettől PrezLee nem lett kimondottan boldog. Ezért játszódtunk. Szobafrizbi… kicsit csodálkozott ebedli amikor a hosszú pórázt rákötöttem a szobába. De ez csak azért kellett, hogy a “hozd vissza” vagy “kérem” (a frizbit) történetesen részét a játéknak tudjam vele gyakorolni. Mert előszeretettel hagy ki a játékból. S akkor ezt a hülye szokást elfelejtendő, ha nem hozza, akkor magamhoz halászom a madzagjától és veszem el a frizbit majd dobom el neki.

Valahol nem nagyon erőltetem ezt a frizbizést, csak nagyon finoman “hergelem” vele. Szeretném ha rákapna, ezért ma is csak pár percet frizbiztünk. Utána még jól a játék hevében volt mikor elsüllyesztettem a táskába a frizbit és előkaptam a karikát. (nem a táskából… ő itt lakik a szobába, ezért inkább felkaptam)

Nagyon mókásan ugorja át, szinte helyből, mint valami kis cirkuszi eb, de a karikát nem kedveli. Vagy csak hülyéskedik. De nekem tetszik ahogyan szökkenni át, így ezt is egy kicsi “gyakorolgatom” vele, hátha beleszokik.

Ezután kapott egy leukoplaszt tekercs hengerét. Na ez nagyon de nagyon tetszett neki. És persze ezt nemcsak megkapta, hanem játszódtunk “add ide” játékot. Ezt is nagyon szereti. Nem megy odébb csak épp annyira, hogy ne tudjam elvenni tőle. És hörögve morogva ugrabugrál.

Gondolkoztam, hogy lehet konfúz neki a fejében, hogy a “hozd” meg a “kérem” esetén ide kell adja, míg az “add ide” esetén el kell rohannia vele 😀 Na ja… mert ugye ugye ért minden szót 🙂 Na de viccet félre téve, azt hiszem a “hozd” és a “kérem” esetén is ő továbbra is “add ide”-t akar játszani.

De hogy mégis mennyire intelligensek a kutyák… Nem egy szót képes megtanulni és asszociálni egy adott tevékenységgel. Persze a szakértők szemében (asszem) kicsit sem okos gondolat egy adott valamire két három szót használni ugyanarra… Például a mi esetünkben az “engedd”, “hozd”, “kérem” mind ugyanazt jelenti. Kell nekem az amivel játszik. (Én vagyok a főnök világos???) És a hecc, hogy a kutya tudja, mind a háromra ugyanúgy reagál. 😀 Ő ugyanúgy nem akarja mindig ideadni, bár egyre gyakrabban “simán” megkapom.

De valahogy ez így alakult ki. Nem volt szándékos, egyszer így mondtam egyszer úgy, aztán eszembe jutott, hogy juj nem így kéne, de ha reagált rá (rájött mit akarok) akkor ez meg az ránk ragadt. Még ha szakértelem szerű is.. Valahogy így volt természetes.  Jaj igen igen, máris hallom, hogy azért nem adja ide 😀 Nem… nem azért nem adja. Hanem azért mert neki úgy van kedve.

Igazából én szeretem a szakértőket… csak néha bizonyos kérdésekben olyan korlátoltak tudnak lenni 😀 😀 😀 (egy szép nap valami szakértő nagyot fog koppintani az orromra)

6 thoughts to “Direkt csinálja???”

 1. Ezek a szakértők érdekesek ám…én a gyakorikerdesek.hu-n szoktam velük sűrűn találkozni. Csak néhány példa: ha kocsival kapcsolatos kérdésem van,fél óra múlva már egy Renault-s szalon vezetőjével beszélgetek. Minap megkérdeztem,hogy van-e csehszlovák farkaseb(ami valljuk be,nemigen gyakori) kennel Mo-n,pár perc múlva már egy kennel tulaj írt XD Néha a szakértők nem is szakértők,csak magukat akarják becsapni. -amúgy barátnőm akar farkasebet XD-
  Mondjuk a kedvenc témám, amikor megkérdezem,hogy milyen tápot kell adni a kutyának,és 20-an bevágják az Acanat…mintha a fél ország azzal etetne. Ennyit a szakértőkről…amúgy rémes,milyen erőszakosak tudnak lenni,nem?

 2. eh…
  akkor nézd meg hogy tajtékoznak ha szembeneveted őket és még igazad is van 😀 😀 😀

  néha az van, hogy a szakértők is félnek megpróbálni valami újat. Hanem csak azt az egyetlen biztos módszert alkalmazzák ami biztos, mert a másik ami lehet sokkal jobb bizonyítékok hiányában kudarcba fulladhat. És a szakértőség ezt nem engedheti meg magának.

  meg aztán a szakértők nagyon szeretik, hogy úgy legyen ahogy ők akarják

 3. ja meg nézd meg a “szakértő” anyukákat… van egy gyerekük és mindent jobban tudnak bárkinél.

  a friss sofőrökre is jellemző… 2 napos jogsival “100 jobban vezetnek” mint az aki 20 éve balesetmentes … tom, ilyen “sofőrszakértő” én is voltam… :D:D

 4. De ez olyan vicces XD Egyszerűen tudom,hogy igazam van,mert ha nem lenne, akkor az egész téma nem lenne így XD és nem lenne velük miről beszélgetnem XD
  Igazság szerint már megpróbáltam eggyel felvenni a harcot,de jött még 3…ezek szaporodnak XD a végén megmár elhittem,hogy én vagyok a rossz,mert nem költök a kutyám kajájára 20ezret egy hónapban 😀
  Amúgy lehet,hogy ők a neten élik ki magukat,valójában tök normális,csendes,olykor visszafogott emberek,aki boldogan élnek,csak neten osztogatják az észt.
  De tényleg úgy van,ahogy te mondod, nem akarnak,sőt nem is tudnak váltosztatni egyes álláspontjukon,mert akkor megszűnnének szakértők lenni…és normális emberek lennének – ebbe belegondolni is rossz- 😀

 5. ha a cseszlovák farkaseb érdekel nekem személyes tapasztalatom van vele, haveromnak olyanja van szal ha érdekel vmi akk irj 🙂

Hozzászólás