Büdös szájú kutya

Hát ezt tapasztaltam egy pár napja… Drágalátos csodaszép barna Dobermannom szája büdös… mert ugye ezt nem lehet se szebben se körül írni, ráadásul meg minek 😀 .. azt hittem sikerült lopnia valamit a másik kutyától, mert azért nagyon de nagyon cseles tud lenni mikor lopásról van szó… Persze, most, hogy a kutyának fogat mossak, azért oda még nem jutottam… de hamarosan, hiszen olvastam, hogy divat. Ráadásul meg már vannak csodafinom kutyáknak való fogpaszták is. (ha egyszer veszek, becs szóra megkóstolom és beszámolok! – lehet veszek csak azért, hogy megtudjam mennyire csodafinom… ki tudja, lehet rászokok valami májkrém illatú fogpasztára – pfujjj 😀 )

Vettem neki olyan dental rask( 😀 ezt is meg kéne kóstoljam, de nem tetszik eléggé a szaga) akármit, ha ugyanez a szépen nevén nevezett probléma jeletkezett, segített… Megnyammogta, oszt friss és üde volt a lehellete… Még jó, hogy nem csókot osztogató kutya! Vagyis osztogatna ő, de mivel ez nem a kedvenc foglakozásom, hát osztogassa másnak, ha éppen akarja…

De visszatérve a problémára: tegnap is az volt, ma is az, mi a fészkes fene, hiszen itt most tényleg nem tud lopni semmit, csak a tápot eszi, még pástétommal se “bolondítom” meg a kajáját (ha megeszi anélkül is akkor minek kényeztessem alapon), semmi de semmi oka nem lenne erre.

Aztán ma, mint égbűl a ménkű megcsapott a megvilágosodás! Hát ennek az ebnek nőnek a fogai… Itt vagy ott állandóan van egy egy vérző fogíny, ahol az új fogacska utat tör magának! Szegény eb… há gondolhattam volna… méghogy meggyanítottam lopással! A tiszta ártatlanság mintaképét…

És, hogy mégis hogyan ugrott be mindez? Mert nézem én a fogait, csodálom milyen szép fehérek, de azért nem nézem épp minden nap … nos az egész úgy kezdődőtt, hogy Bizsúnak véres volt a háta. Nagy sikoltozások, kapkodás, csödület összegyűl! Mentsük meg a kisebet! Valamelyik megharapta, jaj jaj, ez olyan kicsi (westie), hogy az a fél liter vére ami van benne, hamar kiszivárog… jó hülyéskedtem- valaki ézrevette, hogy a háta, nyaka itt ott össze van vérezve a kis fehérségnek (amely akárhogy nézzük, a legjobb jóindulattal is szürkés zöld volt akkor, a felsepert por, és a fű, bogáncsok keveredésétől, amit persze nem más mint PrezLee okozott neki)…De akkor valami nagyot koppant a földön… na mi volt az? Ki találja ki?

Hát pedig egyszerű! Leesett a tantusz! Igen biza, PrezLee fogai véreznek, nem ette meg senki a kiskutyának a fél hátát, csak mivel PrezLee kicsit gyömöszölte, hát meg is látszott rajta.

Megnyugtató, hogy jelen pillanatban megvan miért enyhén rothadó nyers hús szag árad az iciri piciri kis szájából!!! Hamarosan remélem befejeződik a fogváltás… oszt akkor ez is el kéne múljon.

Hozzászólás