Ami jó

Vannak olyan dolgok amelyekről fogalmam se volt, hogyan fogja megtanulni és komolyan aggódtam miattuk. Ezek közül talán a lefontosabbak a kábelek, amelyből tömérdek van a lakás irodává átalakított részén. Mindenhol log valami kábel: egy telefon töltő, egy USB kábel, egy másik USB kábel, az erősítő kábelei, a hangszórókhoz menő kábelek, hálózati kébel nem is egy, a számítógépből kijövő kábelek, hosszabbító és még sorolhatnám. Nos ezeket akárhogy igyekeztem is egyszerűen nem volt hogyan eltüntetni. Mai napig sem értem, hogyan fogta fel, hogy ezekkel nem szabad, mert hiszen még csak rá se volt legyintve! Valahogy nagyon de nagyon hamar megértette, hogy azokkal nem szabad babrálni, igaz, a kábelek mellett egyetlen percig se hagytam felügyelet nélkül.

Amint próbálta valamelyiket megkóstolgatni azonnal rászóltam erélyesen, hogy “pfuj”, no és ha nem hatott akkor kicsit megcibáltam. De fantasztikusan hamar megtanulta, most már nem egyszer befekszik valamelyik kábel közelébe, a szemem ugyan rajta van, de még csak nem is érdeklődik irántuk.

A másik a virágaim… van vagy 80 cserepes virágom. Jelen pillanatban egyik szebb mint a másik. Több év óta először bírták ki a telet nagyobb vesztességek nélkül, majd a nyarat is mert nem felejtettem el őket öntözni… természetesen kissé háttérbe szorultak amióta megvan PrezLee, de gondolom kissé fellélegeztek a növények is, mert bár meglocsolom őket rendszeresen, mégsem locsolom őket mindennap agyon… Igen ám de a lakás naposabb része csordultig van tele növényekkel… a falon virágtartó, a földön, ablakpárkányokban virágok, csüngők, kúszók, mérgező egy pár…És néhány kedvencem, amelyek túlságosan nagyok ahhoz, hogy valami apró fali virágtartóba helyezzem őket… 1-1,5 méter magas virágokat azért mégsem illik csak úgy akasztatni ide vagy oda…

Szóval frászom volt, hogy megkóstol valami mérgezőt, ettől meg lesz valami baja, és rettenetesen sajnáltam volna a növényeimet is látni elpusztulni. Így kezdetben mentettem ami menthető: az igazán mérgezőket és kisebb méretűeket felpakoltam a legmagasabb helyekre, a kevésbé problémát okozókat kipakoltam a folyosó kissé védettem helyére (15 centivel szélesebb a folyosó ott mint máshol), de igazán opcióm nem volt…

Nagy szerencsém volt, és köszönöm a gumifának a segítséget…igen, pont neki, azóta sokkal szebb lett ő is… mert nélküle nem tanulta volna meg olyan hamar a kis herceg, hogy a virágokkal nem szabad kötekedni, azok visszapofáznak! Az történt ugyanis, hogy rohantában ennek a növénynek az egyik kissé kilogó szárába harapott bele, de úgy, hogy meg se állt, rohant tovább! Csak odakapott és már ott se volt. Igen ám, de ennek a növénynek eléggé instabil volt az állása, így egy ilyen odakapok alkalmával az szépen leborult, nagy dir-durral, és a cserepe alatt levő kavicsok még ráadásnak reccsentek roppantak egy nagyot, amolyan égszakadás földindulás volt, amitől megijedt. Ezen eset után még próbálkozott de igazán minimálisan. Még rágcsálta a babér leveleit, de annak úgyis sok van, és az még csak nem is mérgező, itt ott meglyukasztotta a colocasia levelét, persze kinyírta a bazsalikomot a cserépből de ezzel nagyjából véget ért a dísznövénykertészi pályafutása.

A harmadik nagy aggodalmam a lépcső volt, ami igazándiból egy kissé megkomolyodott létra, de mégsem igazán lépcső… ez a mi ágyunkhoz vezet fel.

Itt a képen látszik a háttérben..

Attól féltem, hogy ha olyan “nagyon követő” lesz mint a másik kutya, akkor mindenfele akar utánam jönni… az pedig gond lett volna ha mi felmászunk aludni és ő megpróbál utánunk mászni. Nem az a baj, hogy esetleg felébredünk vele az ágyba.. hanem az, hogy felfele még fel tudna jönni de amennyire fudri tud lenni, szerintem lefele fejre esne és közben kitörné még a lábát is. Már azon törtem a fejemet, hogy miként fogom tudni a lépcsőt felhúzni éjszakára, vagy azokra az esetekre amikor nem vagyunk itthon és ő biza ebben a helyiségben tanyázik. Hát mázlim volt rendesen. Egyszer sem próbált felmászni, akkor se ha épp mentem felfele, vagy fent tartózkodtam. Most már megszokta, hogy mi oda fel eltűnünk a szeme elől de azért rosszalkodni sem szabad mert van gazdi nincs gazdi de azért mégis mindent lát!!!

Hozzászólás