:)

Nem tudom milyen címet adjak ennem a bejegyzésnek. Olyan jó kutya ez a PrezLee, hogy csak na. Nagyon megváltozott és mintha benőtt volna a feje lágya valamennyire. Néha már szinte “unalmasan jófiú”, de aztán eszébe jut valami kis bugyutaság és “helyrehozza” magát.

Ma is voltunk a háromszögbe, itt szaglászott egy sort, majd nekifogott bolondozni. Minden képen “harcolni” akart, el akarta lopni a pórázt, vagy legalább ráncigálni, meg höri-morit is játszott, de valahogy sokkal nyugisabb mint régebben volt.

Jó nagyot sétáltunk, olyan másfél órát, és hazafele jövet a Szamos parton jöttünk. Már sötét volt, emberek kocogtak, mégis el lehetett engedni, nem ment mindenkihez barátkozni, mint régebben, a kocogókat sem akarta minden áron utolérni és levadászni, csak egy néni után indult el, mert azt hitte én szaladok ott. Szaglászott és nem látta, hogy lemaradtunk. De amint hívtam, azonnal megfordult, tehát nyilvánvaló, hogy felkapta csak a fejét, látott valakit szaladni és nem akart lemaradni.

A másik érdekesség, hogy PrezLee nem kezdeményez semmiféle verekedést más kutyákkal. Kicsit bosszantó tud lenni, főleg mikor kóbor ebek jönnek felénk vicsorogva, szeretném, ha hamarabb reagálna, de ő jobban tudja (tényleg!). Nem egyszer történt meg, hogy a másik tette magát, hogy heves támadásba lendül, de azért valahol megtorpant PrezLeet látva. PrezLee meg a szeme sarkából élénken nézte, “pózba” állt, a másik kutya tovább vicsorgott, már frászolni kezdtem, hogy mindjárt megcsípi a lökött ebemet, ő meg csak szemlélődik ahelyett, hogy “megmutatná”.

És végül neki, PrezLeenek volt igaza, mert simán megoldotta “csuklóból”, jobban mondva okosabb volt mint bármelyikünk.

Azt tudom, hogy ha verekedésre kell szánja magát, akkor nem tojik be, ilyenre is volt példa, de hihetetlen mennyire kerüli. Eddig minden de minden balhéba amibe belekerült azt más kutya kezdett. És ha megkezdik, akkor ő természetesen folytatja.

Nagyon félelmetes amikor “komolyan gondolja!” Még engem is meglep  olyankor. 😀

Summa summárum, PrezLee a legcsodálatosabb dobermannom 😀 és nem csak azért mert nincs más

Leave a Reply