Itt a tél!

Ma kellemetlenül vettem tudomásul, hogy… esik az eső. Sőt nem esik, hanem zuhog. Egész nap ömlött meg ömlött. Délután már nem igazán bírtam az ebbel, pedig huzigáltuk a madzagot, rögbiztünk, meg minden féle ilyesmi, de ő menni akart. Magyaráztam neki, ó szívem de te utálod az esőt (én is) de nem akart hinni nekem.

Végül felvettem a vastag kabátomat, a félig meddig bakancsomat, kerestem a sapkámat de nem leltem a színben a bakancshoz találót, és elindultam az ebbel sétálni. Persze hevesen esett az eső… Hogy ne ázzunk nagyon meg, hát igyekeztünk az esőcseppek között szaladni, sikerült amennyire, de inkább megáztunk.

A háromszögbe érve eleresztettem az ebet, erre mint a kerge birka elkezdett rohanni. Néhány kör után szaglászás közben egyszer csak rámenézett, majd látta, hogy elég távol van tőlem és felkapott valami csontot a földről. Na innen uccu neki rohangált mint az eszeveszett, közben eszegette a szerzeményét, nekem az agyvizem meg elkezdett szépen forrni… Végül oda jutottunk, hogy álltam egy helyben, hörögtem neki, hogy “gyere ide”.. de még nem voltam sík ideg… csak épp kezdtem az lenni, ő meg rohant körbe körbe, épp póráztávon kívül és hörgött vissza. Tiszta viccesek lehettünk az biztos. Na csodák csodájára egyszer csak a “gyere ide”-re minden további nélkül hozzám jött. Erre mit tehettem? Hát megdicsértem és “elengedtem” ismét.

Elrohant.. és láss csodát, megint kapott egy csontot. Szerencsére elejtette és mire felkapta volna résen voltam, egyet a nyaka közé is kapott… majd eljátszódtuk a véletlen a csonti fele sétálunk pórázon, ha meg hozzá akart érni rántás és pfffuuuuuuuj neki… harmadik elsétálás után már magasra emelte a fejét, “észre se vette” a csontot, csak sandítva nézte.

Na kb ennyi volt a séta, közben már hópelyhecskék kezdtek hullni, átfáztam, átáztam, hát gyorsan gyorsan hazaevickéltünk.

Még vár ránk egy rövid séta…az első fáig, de bevallom, egy iciripicirit se vágyok a végrehajtásához… Uff még húzom egy picita, aztán nagykabát, kirohanunk, pisilj gyorsan drága ebem, majd vissza a forró zuhany alá…

Rémes, hogy nem is volt ősz, hanem egyből jött a tél. 😀

Hozzászólás