2 fekete dobermann

Tegnap a Monostoron láttam 2 fekete dobermannt! Ez volt talán a harmadik alkalom, hogy Kolozsváron dobermannt látok sétáltatva. Biztos van még néhány, csak valahogy elkerültük a találkozást.  Az egyik füles farkas volt, és meglepett mennyivel filigrán volt PrezLee mellett.  Persze PrezLee kicsit nagyobb, (meg a legszebb, legtökéletesebb, legcsodásabb, legbarnább, legokosabb és további hatszázhatvan leggel ellátott), és sokkal sokkal izmosabb mint ez a kutyi volt.  Nagyon feltűnt mennyire nem volt annak mellkasa. És kankutya volt. Valószínűleg a tömbházak között nem volt annyi alkalma rohanni mint PrezLeenek. Amúgy az amatör szememmel szép volt.

A másik egy fiatal nyakigláb eb volt, vágott füllel és farokkal. A kedvesem (akinek soha nem volt kutyája, dobermannja még annyira sem) megjegyezte, milyen “csúnyán rövidre vágták a farkát” :))) Ő megszokta PrezLee bot antennáját, ami ugye nagyobb mint a normális dobermann farkinca, így neki furcsa volt látni egy icipici farkat ott a kutya végén. Ezen az eben látszott, hogy még “tiszta bolond” korban van, a járása is emlékeztetett arra az időszakra amikor ahogy lépett valami hülyeséget csinált 😀

Nem tudom, hogy csak nekem tűnik, vagy tényleg így van, de a feketék szőrzete mintha sokkal fényesebb lenne mint a barnáké! Mindkét fekete kutya olyan fényes volt, hogy megcsúszott rajta a nap is!

Hozzászólás